Top 5 evenimente București la început de decembrie

Partea bună a vacanțelor e că Bucureștiul devine ușor de traversat. Dacă ieștiul din casă însemnă, în mod normal, un chin al traficului, zilele acestea ne relaxăm puțin. Avem evenimente suficiente încât să găsești ceva de făcut, astfel încât devine destul de dificil de ales. Să aruncăm un ochi prin viața socială a orașului.

Concert: Andrieș - concert de sfârșit de an, pe 4 decembrie, la unteatru. Pe scenă vor mai urca Beti Barbera, Călin Grigoriu, Maria Ioana Mintulescu și Sorin Romanescu. Programul pregătit va fi o surpriză plăcută, perfectă pentru a intra în perioada în care devenim mai buni. Biletul costă 70 de lei și se achiziționează din timp, cu rezervări la rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul 0721.268.516 (nume, dată, seveniment, număr de locuri).

Bucharest Short Film Festival înseamnă 5 zile de festival de film: 87 de filme de scurt-metraj, excepționale, premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume & proiectate în perioada 2-6 Decembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, din București. Scurt-metrajele prezentate în cadrul BSFF 2017 provin din 35 de țări și au fost selectate dintre cele peste 1000 de filme înscrise în competiție.

Pentru cei mici, la Berăria H, sâmbătă, 2 decembrie, se întâmplă spectacolul Frozen. Simpaticul Olaff ne va distra copios, Ana ne va convinge să credem mereu în visele noastre și mai presus de toate să iubim, iar Elsa ne va cuceri cu farmecul și eleganța ei. Așadar, vom călători într-o lume plină de peripeții și situații surprinzatoare care ne vor înveseli.

După succesul avut în luna martie la Centru, Balkan Taksim promite o nouă seară nebună de dans pe 2 decembrie. Trupa vă așteaptă cu un set exploziv de turco-balcanisme interpretate la saz turcesc, cobză, cimpoi, darbuka și tot felul de clape, butoane sau pedale.

Albumul Ștefan Câlția.Obiecte Grăitoare, publicat de Curtea Veche Publishing, va fi lansat oficial luni, 4 decembrie 2017, de la ora 18:30, la Muzeul Colecțiilor de Artă din București. Albumul este compus din trei eseuri ale autoarei Svetlana Cârstean, curatorilor Liliana Chiriac și Alexandra Manole și continuă, prin intermediul vederilor din cadrul expoziției însoțite de poveștile lor, dar și de ample comentarii sau viziuni critice, imersiunea în profunzimile simbolice ale Obiectelor Grăitoare.