Showcase @ Teatrul Maghiar de Stat

Teatrul Maghiar este un punct cultural de referință pentru Cluj, aducând mereu un mare plus la viața culturală, cât și la pulsul propriu zis al orașului. Ei bine, în perioada 6-10, instituția culturală organizează o microstagiune pentru public intitutaltă Showcase, ocazie cu care dorește să marcheze împlinirea a 225 ani de activitate (da, ați citit bine).
De mai bine de 2 secole, Teatrul Maghiar de Stat contribuie la cultura clujeană, iar în cadrul acesti microstagiuni readuce pe scenă unele din cele mai iubite opere, printre care amintim: Unchiul Vania (6 decembrie), Victor sau copiii la putere (7 decembrie), Rosmersholm (8 decembrie), Orbii și În adâncuri (10 decembie). Mai mult, pe 7 decembrie va avea loc și lansarea cărții „Cu teatrul în jurul lumii”, un album cu conține imagini din arhiva personală a membrilor trupei de teatru, precum și recenzii din presa internațională, preluate din cele mai importante turnee ale Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Colecția parcurge perioada 1992-2017 și începe cu prima apariție a teatrului pe scena internațională după căderea comunismului.
Showcase este o ocazie unică nu doar pentru a vedea piesele recognoscibile ale Teatrului Maghiar de Stat Cluj, ci și de a sărbători împreună o istorie îndelungată. Haideți la teatru!


7-10 decembrie
www.huntheater.ro