Iarna nu ține bebelușii în casă – află despre mitul plimbărilor în cărucior, pe timp răcoros

Există un mit în rândul mamelor, extrem de îngrijorate de cum începe sezonul rece. Din teama ca bebelușii să nu răcească, scurtează drastic vizitele la parc și plimbările în aer liber. Nu este căruciorul indicat a fi folosit în perioada rece? De fapt, răspunsul este unul ce ține de pregătirea corespunzătoare a acestuia pentru a fi folosit.

Nu există o interdicție de a ieși cu bebelușul la plimbare. Ba chiar medicii recomandă acest lucru. Însă, pentru că temperaturile impun alte condiții, este necesar ca un cărucior să fie și el pe aceeași lungime de undă privind condițiile optime de folosire. Există o categorie de carucioare copii speciale pentru iarnă? De fapt există anumite detalii ce pot face o diferență încă de la bun început. Cu alte cuvinte, când intenția este aceea de a achiziționa un cărucior ce va fi util pe tot parcursul anului, atunci sunt detalii ce pot face diferența.

Roţile unui cărucior

Nu numai că în mod normal acestea trebuie să bifeze aspectul calitativ și de rezistență, însă contează ce stabilitate oferă întregului sistem. Sunt de preferat cărucioarele mai masive, întrucât acestea nu vor aluneca foarte ușor, dacă e să ne raportăm la cum se manifestă când se folosesc pe timp de iarnă. De asemenea, când bate vântul, acesta opune rezistență.

Dintre cele mai calitative în acest sens sunt roțile de cauciuc rezistent, solid, cauciucat, pentru că nu trebuie să fie nici rigide.

Mâner reversibil

Un alt aspect important ține de posibilitatea de a schimba direcția de mers. Asta se poate face prin mânerul căruciorului, dacă acesta este reversibil desigur. O astfel de manevră nu  numai că permite celui mic să vadă ce este în jur, având o poziție normală în sensul de mers, însă în cazul în care vântul are direcția înspre acesta, se poate schimba poziția.

Nu este plăcut să mergeți în bătaia vântului și ca aerul rece să incomodeze.

Protecţie față de temperaturile neprielnice

Dacă pe timp de primăvară sau toamnă se recomandă a evita plimbările în perioade de furtună, când vine vorba de iarnă viscolul va ține probabil în casă mama și copilul. În rest, plimbările se pot desfășura în voie. Desigur, este necesar însă a ține cont de cum vă raportați la temperaturile în cauză.

Ca și protecție pentru copil, este recomandat să existe achiziția unui sac, special dotat cu material impermeabil la exterior, pufos și călduros în interior. Dar și căruciorul poate fi dotat cum se cuvine.  Din acest punct de vedere, există acele tipuri complexe, ce au în dotare huse pentru orice tip de vreme.

Copertine, huse detașabile, toate aceste tipuri de accesorii sunt ideale pentru perioada rece din an. Atenție trebuie să acordați însă și spațiului de depozitare din zona inferioară căruciorului. Pe timp de iarnă și când zăpada este prezentă, ar putea incomoda. În această ecuație contează de asemenea și dimensiunile, cât de jos este căruciorul și ce înălțime oferă copilului față de sol. Desigur, sunt de preferat cele mai înalte. Dacă credeți că asta ar putea incomoda, atunci țineți cont în alegere și de ajustarea pe înălțime, acele cărucioare ce au un mâner reglabil în acest sens.

Recomandări finale

Pentru cei care au interes în a achiziționa un cărucior calitativ și cu toate cele necesare, babytrend.ro este universul ce merită explorat. Aici se vor găsi tot felul de modele, pentru toate bugetele, de la cele sport, simple, la cele de tip 2 în 1 sau 3 în 1. Poate că în cele din urmă va conta și modul de pliere, de depozitare a căruciorului. Pentru că indiferent cât este de complex, o mamă se va gândi mereu și la partea practică și cum o va avantaja în folosire atât pe ea, cât și pe al său bebeluș. Indiferent de preferințe, pot fi găsite modele care să satisfacă dorințele.

Nimic nu este mai plăcut decât plimbarea în aer liber. Ba chiar este o indicație pentru orice copil ca măcar pentru un timp scurt, zilnic, să se realizeze o plimbare. Chiar dacă iarna nu este la fel de prietenoasă, asta nu înseamnă că bebelușii trebuie privați de o astfel de bucurie. Mitul de a nu ieși, pentru că un cărucior nu mai este util pe timp de iarnă, este așadar demontat de modelele moderne care satisfac orice nevoi.