Sfaturi pentru curățarea și întreținerea centralelor termice Liepsnele

Oricine știe cât este de important ca sistemul de încălzire utilizat să fie întreținut corect, pentru a putea oferi un randament corespunzător pentru un timp cât mai îndelungt. Cei care dispun de o centrală termică pe lemne Liepsnele sunt dintre cei mai avantajați, întrucât acestea folosesc un combustibil accesibil ca preț, dar și avantajos termic.

Cu toate acestea, este vorba despre o categorie de sisteme de încălzire ce necesită o îngrijire corespunzătoare, pentru a asigura o funcționare de durată. Pentru că este un aspect important de îndeplinit, specialiștii din spatele site-ului centrale-lemne-liepsnele.ro, unicul distribuitor de centrale termice Liepsnele din țară, oferă un scurt ghid ce vizează întreținerea, respectiv curățarea centralelor.

Despre curățarea și întreținerea centralelor termice Liepsnele

Pentru a putea beneficia de o centrală termică pentru un timp cât mai îndelungat, este necesar ca cenușa să fie îndepărtată atunci când se cere. În general, centralele Liepsnele trebuie curătațe de cenușă de cel mult 2, 3 ori lunar. În cazul modelelor pe cărbune, este de preferat îndepărtarea acesteia înainte de fiecare ardere.

De asemenea, este recomandată curățarea racordului dintre coș și centrală de fiecare dată când tirajul este redus, iar această operațiune trebuie să includă și spațiul dintre pereții interiori ai centralei și compartimentul de încălzire a aerului.

Pentru ca munca proprietarului să fie ușurată, este de preferat utilizarea unei perii flexibile. Aceasta poate fi introdusă prin ușa dedicată încărcării de combustibil sau prin spațiul prin care este evacuat fumul.

Pentru a evita îmbâcsirea sistemului, trebuie să se realizeze o curățare atentă, dar și montarea corectă și utilizarea corespunzătoare a centralei este importantă. Utilizatorii de centrale termice Liepsnele trebuie să verifice ocazional și canalele de admisie ale aerului, pentru că și distribuitorul de aer coborât poate influența funcționarea centralei.

Când cablul mecanismului de ridicare nu este folosit corespunzător, acesta se poate uza. Așadar, este recomandată gresarea acestuia pentru a preîntâmpina problema. Și regresarea balamalelor ușii este necesară din când în când.

Cei care folosesc centrale termice Liepsnele sunt sfătuiți să verifice modul în care se realizează etanșeitatea ușii. Remedierea imediată a defecțiunilor prezente este necesară pentru a nu favoriza alte probleme.

În timpul desfășurării procesului de ardere nu se recomandă nicicum îndepărtarea cenușii, fiind chiar contraindicată o astfel de acțiune. Cei care folosesc un model pe lemne pot îndepărta cenușa numai de 2, cel mult 3 ori în fiecare lună.

Utilizarea corespunzătoare a centralei are ca rezultat o durată de viață prelungită, iar acesta este un scop în sine pentru mulți. Vestea bună pentru cei care sunt interesați să achiziționeze un astfel de sistem este că asigură un consum de combustibil scăzut, precum și o funcționare deosebită.

Desigur, în situațiile în care funcționarea centralei este influențată negativ de diverși factori, pentru care proprietarii nu cunosc o rezolvare eficientă, este recomandat ajutorul unui expert. Acesta va lua măsurile corespunzătoare, fără a afecta durata de viață a centralei.

Cei care doresc să afle mai multe despre întreținerea și curățarea centralei pot accesa pagina centrale-lemne-liepsnele.ro. Informarea acestora va face diferenţa ulterioară, în calitatea şi buna funcţionare a centralei.