Dragoș Bucur | Toată frica spre bine

Nu pot să spun că îmi place să zbor, dar nici că mă deranjează. În ultimii 7-8 ani am fost nevoit să merg în diverse colţuri ale lumii pentru a putea filma şi astfel zborul a devenit pentru mine un lucru obişnuit, ba chiar puţin plictisitor. Îmi amintesc primul zbor, în 1995 sau 1996, când am fost cu clasa de la UNATC la Amsterdam şi lucrurile stăteau cu totul altfel… Toţi studenţii am stat pe rând în cockpit, am fumat în spatele avionului, ne-am îmbătat cu whisky la sticluţă şi am spus poveşti cu stewardesele şi stewarzii! Dar avioanele nu mai sunt ce au fost. :)

Pe scurt, în prezent nu simt nimic deosebit când mă urc în avion, nu mă bucur că zbor, dar nici nu îmi trec gânduri negre, pentru mine călătoria cu avionul este doar un mijloc de deplasare necesar pentru a ajunge dintr-o parte în alta.

Statisticile spun că mor mai mulţi oameni în accidente de maşină decât în avion, dar cred că în cazul fricilor statistica nu prea contează, aşa că în ultimii ani am plecat din ce în ce mai rar cu avionul din cauza fricii de zbor pe care o are Dana şi pe care cu greu reuşeşte să o stăpânească. Tot răul e spre bine, deoarece această fobie a Danei, combinată cu visele noastre vechi de când ne-am cunoscut, au dus la descoperirea călătoriilor cu autorulota, care sunt mult peste clasa bussines cu avionul! 

Pe scurt, dacă ar fi să aleg între avion şi autorulotă, aş renunţa liniştit la avion pentru totdeauna.

Dragoș Bucur,

Actor, prezentator TV și Ambasador al programului UE „Tineret în mişcare”