Cum abordăm închirierea în regim hotelier

În momentul cazării într-un oraș străin sau într-o altă țară ai de regulă câteva opțiuni. Cele mai clasice ar fi cazarea la hotel sau la pensiune, însă, la momentul acesta, o tendință în creștere la nivel global este alegerea cazării într-un apartament în regim hotelier.

De asemenea, această tendință în creștere este identificată mai ales în București. Mai exact, alegerea aternativei apartament regim hotelier in Bucuresti ar presupune cazarea în capitală cu opțiunea că, în majoritatea zonelor atât apropiate de centru, centrale cât și periferice se pot găsi aceste apartamente sau garsoniere.

Uneori se întâmplă ca unele companii să închirieze în acest fel apartamentele până se vând. Inițial însă, acestea sunt destinate satisfacerii nevoilor și cerințelor oaspeților într-un mod avantajos din punct de vedere financiar, sau mai avantajos cel puțin decât în cazul închirierii unei camere de hotel.

Fiecare apartament ar trebui să fie aprobat de autoritatea de turism, în general majoritatea funcționează în mod legal, lucru care oferă și o anumită garanție a calității serviciilor și siguranței procedurilor.

Este irelevant să discutăm despre faptul că fiecare companie care are ca obiect de activitate acest domeniu pretinde că este cea mai bună de pe piață din punct de vedere al calității serviciilor, gradului scăzut sau chiar lipsa diferitelor categorii de restricții, confortului oferit, locației și prețului mai ales.

În general, de reținut este că în cazul închirierii în regim hotelier, spațiul de depozitare este mai mare decât în cazul contractării unei camere de hotel iar prețul este comparabil sau de multe ori chiar, mai mic.

            Toate companiile care furnizează acest serviciu au, bineînțeles, o pagină web proprie unde încarcă de obicei conținut cu privire la domeniu, cum ar fi ultimele analize sau știri de pe piața imobiliară sau hotelieră, informații despre companie și gama camerelor disponibile, caracteristicile lor și fotografii.

Adevărul este că există posibilitatea ca multe companii de cazare în regim hotelier să fie reprezentate în mod distinct față de realitate cu ajutorul informațiilor și fotografiilor. E posibil ca persoanele care se ocupă de site să nu fie chiar proprietarii care să poată oferi concret și corect informații la timp și mai mult decât atât este posibil ca fotografiile să nu fie verosimile ci să fie folosite doar în scop promoțional pentru portofoliu.

De asemenea, alt avantaj al unei fotografii pe internet este că nu se poate uza niciodată, în schimb, în cazul  apartamentelor, realitatea este diferită, acestea își pierd din  calitatea renovărilor inițiale dacă nu sunt întreținute suficient de bine și nu sunt recondiționate periodic. Cel mai bine este ca înainte să te cazezi să verifici informațiile de pe site, să ceri detalii suplimentare sau chiar să vezi apartamentul respectiv pentru o imagine cât mai clară. Dacă ești de părere că site-ul nu oferă suficiente informații, ești sceptic cu privire la abordarea avută de către companie și nu ai timp să mergi să vezi apartamentul, cel mai bine este să ceri sugestii de la o persoană apropiată sau recomandări de la colegii de serviciu de exemplu.