De sărbători, toate drumurile vin acasă

Românii de pretutindeni se reunesc în luna decembrie. De peste hotare, din alte orașe, sau doar de la câteva stații distanță. Pentru că, de sărbători, toate drumurile duc acasă. Jidvei, afacere de familie și moștenire de generații, susține valorile familiei și timpul petrecut alături de cei dragi. Efervescent, rafinat, fremătător, vinul spumant este expresia unei libertăți aparte și a bucuriei ce se regăsește deopotrivă în împlinirile mari și în lucrurile simple. Noi recomandăm consumul de spumant în orice moment, pentru că reușește să învăluie într-o emoție vie ocaziile speciale, festive, dar și să fie însoțitorul desăvârșit al clipelor petrecute în voie. De peste 60 de ani, la Jidvei producem vinuri spumante după metoda tradițională - champenoise.

Acestea sunt fermentate, limpezite și livrate în aceeași sticlă cu cea în care are loc a doua fermentare, ceea ce le conferă perlajul caracteristic. Toate operațiunile necesare obținerii vinului spumant Jidvei – tirajare, fermentare, remuage, degorjare – se realizează manual, ajutându-l, astfel, să se remarce prin finețe, prospețime și naturalețe.


Prospețimea și finețea, amplificate de perlarea delicată și persistentă, se datorează soiurilor clasice pentru un vin spumant, Chardonnay și Pinot Noir, cărora li se adaugă o notă distinctă provenită din soiuri specifice podgoriei, precum Fetească Regală sau Riesling.

O seară memorabilă începe cu un pahar cu vin spumant Jidvei, din care se ridică discret arome.