1568 Bistro: Beyond the plate ep.6

1568 Bistro nu doar că poposește în inima istoriei medievale clujene, dar tot conceptul pare să-și preia inspirația din acele timpuri, aducându-i câteva note de modernitate. La capitolul mâncare, regăsim același concept de istorie/tradiție cu un twist contemporan: „Din drag pentru mâncarea tradițională, pregătim rețete specific transilvănene: românești, ungurești, săsești, evreiești sau armenești, la care adăugăm un condiment personal: inovația și imaginația noastră culinară. Suntem o bucătărie tradițională transilvăneană reinventată, contemporaneizată, aspect care ne face unici în Cluj.” 

Estetic, este un amalgam de stiluri de decorare, îmbinate frumos pentru confomfortul și bucuria clienților, nu știi în ce epocă ești acolo ci parcă mai degrabă te aflii la intersecția din secole. Culinar, 1568 Bistro se lasă inspirat din tradiție și diversitate, preia rețete de bază clasice și le reconceptualizează în experiențe gastronimice de neuitat.

În fiecare miercuri vă prezentăm preparatele din seria Beyond the Plate, o nouă adiție culinară la meniul 1568 Bistro, fiecare dish în parte fiind o explozie de arome și savoare.

Continuăm așadar seria cu o ceafă la grătar, sos brun cu boabe de muștar și cartofi de casă, dublu prăjiți. Un dish perfect să trecem de la mâncarea de sărbători la ceva mai serios.

B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 14

0757 022 536

www.facebook.com/1568Bistro