Salut București | Promisiuni și rezoluții

La fiecare sfârșit de an, oamenii (ma rog, cei care mai au timp de așa ceva) trag concluzii, fac rapoarte personale și, mai presus de toate, își propun ca în noul an să-și atingă niște obiective.

De cele mai multe ori relativ simple și cam aceleași, ceea ce le transformă, automat, în unele dintre cele mai greu de atins. Problema e că cele mai multe rămân la stadiul de obiectiv toată viața, din simplul motiv că, vorba proverbului, obiceiurile proaste mor ultimele. Conform unor studii, cele mai multe rezoluții de an nou au ca subiecte slăbirea, schimbarea dietei, mai multă mișcare și renunțarea la lesturi mai mult sau mai puțin nocive precum fumatul sau iubita/iubitul cu care te calci pe bătături de prea mult timp. De câte ori nu v-ați auzit prietenii declarând cu emfază că „gata, de anul ăsta merg regulat la sală” sau „nu se mai poate, din ianuarie nu mai calc în vreun fastfood”, ori celebra deja „de mâine ies la alergat!”?

Pentru cei care, totuși, fac primul pas și se apucă de ceva de genul ăsta, marea problemă e să nu renunțe după primele încercări. Oboseala (în special cea mentală), presiunea lipsei de timp și mai ales faptul că au fost obișnuiți prea multă vreme să nu facă asta îi vor potoli pe cei mai mulți dintre îndrăzneți. Vor fi, bineînțeles, și excepții și alea vor hrăni imaginația tuturor celor pentru care rezoluțiile vor fi amânate pentru încă un an.

Din partea Zile și Nopți, câteva urări simple, dar care s-ar putea să ajute, indiferent de circumstanțe – eliberați-vă de capcana lui „nu am timp de asta”, fiți mai empatici, chestionați toate adevărurile aparente și, mai ales, călătoriți cât mai mult.

Cătălin Toader
Publisher Zile și Nopți