CITY LIFE: Bucureștiul în ianuarie!

Luna ianuarie continuă cu evenimente surpinzătoare și, pe alocuri, misterioase. De la muzicieni pasionați cu adevărat de muzică și darnici cu moștenirea lor artistică, sau inversări de roluri ale poeților-pictori, la spectacole la care suntem invitați fără să ni se dea indicii despre subiect sau distribuție, săptămâna care urmează promite să ne alimenteze curiozitatea.

Concert: Oigăn plays Dylan

”Se ia una bucată Oigăn. Se cercetează rădăcinile și pasiunile muzicale. Se ajunge la concluzia că una dintre primele iubiri la care se întoarce periodic la fel de entuziast este Bob Dylan. Deci (deși este o relație cu sens unic) putem scrijeli cu briceagul pe un stejar că: Oigăn + Dylan = Love.”

Oigăn (părinte fondator al Kumm, constructor la Moon Museum și prieten RATB) va continua să ”nimicească liniștea de pe planetă”, împărtășind cu noi pasiunea sa pentru muzica lui Dylan, într-un concert exact așa cum ne-a obișnuit: sincer și personal. (Sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 21, la Clubul Țăranului. Bilete: 30 lei)

Avanpremieră surpriză la UnTeatru

Pe 16 ianuarie, de la ora 20, UnTeatru ne incită curiozitatea cu o ”Avanpremieră surpriză”. Cum nu a reușit să scape niciun detaliu despre spectacol, pare să fie o adevărată aventură pentru publicul dornic de explorări teatrologice. Bilet: 35 lei

Premieră: Incredibila poveste a perei uriașe

În weekendul 13-14 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, vă recomandăm o premieră cinematografică atât pentru pentru micii cinefili, cât și pentru cei mai mari, pasionații de filmele de animație: Incredibila poveste a perei uriașe, producție daneză după cartea lui Jakob Martin Strid, regizată de Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski. Povestea este construită în jurul elefantului Sebastian şi a prietenului său, motanul Mitcho, care trăiesc în Oraşul Însorit. Odată cu dispariția primarului, cei doi se trezesc în mijlocul unei aventuri magice la bordul unei pere uriașe cu care navighează pe mare pentru a-l găsi.

Expoziţie de pictură: Marin Sorescu

Până la sfârșitul lunii ianuarie, în Foaierul Media al Teatrului Național se poate vizita expoziția de pictură care cuprinde lucrări ale poetului și dramaturgului Marin Sorescu, pentru că acesta ”desena şi picta ingenios”, așa cum spune academicianul Eugen Simion, care a prefațat și catalogul editat cu această ocazie, descriind expoziția ca fiind ”frumoasă și gravă de inocență și inteligentă afecțiune”.