Deși de-a lungul timpului rețeta de Tiramisu a suferit diferite modificări, e mult mai ușor decât ai crede să obții un desert italian autentic, dupa rețeta originală. Totul e să respecți rețeta și să alegi ingrediente cât mai proaspete.

INGREDIENTE

500 g mascarpone, 5 ouă cât mai proaspete, 120 g zahăr, un pachet pișcoturi, 700 ml espresso, 3 linguri cremă de whisky, esență de vanilie, 3 linguri de zahăr

MOD DE PREPARARE:

1. Prepară espresso (ideal într-un aparat de espresso), lasă-l să se răcească și amestecă-l cu crema de whisky, cu esența de vanilie și zahărul. Dă amestecul la frigider.
2. Separă ouăle cu mare grijă, pentru a nu scăpa nicio picătură de gălbenuș în albușuri. Bate albușurile până când devin foarte ferme și pufoase.
3. Bate gălbenușurile cu zahărul separat, până când se deschid la culoare și își măresc puțin volumul. Adaugă mascarpone și bate-l la viteza medie cu gălbenușurile, pentru 5-6 minute. Încorporează albușul treptat în amestecul de gălbenușuri folosind o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
4. Într-o tavă cu pereții înalți (ideal prezentabilă, căci din ea vei servi desertul), pune un strat de ~0.5 cm de cremă. Trece rând pe rând pișcoturile prin cafea câte 1-2 secunde, apoi așează-le peste cremă.
5. Nivelează un alt strat de cremă, cam jumătate din cantitatea rămasă, și repetă blatul de pișcoturi, de data această în direcția opusă față de cum le-ai aranjat pe primele (pe lungime dacă primul strat a fost pe lățime, sau invers).
6. Așează ultimul strat de cremă, pudrează întreaga suprafață cu cacao din abundență și dă prăjitura la rece pentru minim 3-4 ore înainte de servire.
Poftă bună!