6 restaurante pentru vegani și vegetarieni

În anul 2018 tot mai mulți oameni se îndreaptă spre un stil de viață sănătos, sunt mult mai atenți la ce mănâncă, fac mișcare, renunță la vicii și alocă timp relaxării. Putem spune că veganismul e un trend anul acesta, iar în Brașov sunt câteva restaurante care servesc în special preparate vegane și vegetariene. Majoritatea localurilor au în meniu și câteva preparate fără carne, dar sunt în oraș 6 restaurate cu ofertă vastă de mâncăruri sănătoase vegetariene.

Simone este cunoscut pentru bunătățile fără carne din meniu. Aici puteți mânca supe diverse precum cea de dovleac, varză și năut, preparate cu humus, cu spanac sau conopidă. În meniul zilei poți găsi preparate inedite, realizate după rețete originale. Aruncă o privire în meniu și sigur iți vei comanda ceva bun și sănătos. În plus, la Simone îi poți lua cu tine și pe prietenii tăi care consumă carne.

Str. Politehnicii, Nr. 6

Home Cocktail Bar este un loc intim din Centrul Vechi al Brașovului, unde poți savura băuturi sănătoase și mâncăruri vegetariene. Supele cremă, humusul, dulciurile vegane – toate sunt făcute de casă. În plus, în unele seri de weekend aici se dau party-uri faine cu muzică house & tech.

Str. Sf. Ioan, Nr. 26

Rawdia este un restaurant exclusiv vegan și raw-vegan, unde sunt folosite ingrediente crude selectate cu mare atenţie, 100% naturale, preparate astfel încât să păstreze nealterate vitaminele, mineralele şi proteinele din conţinut. Poți încerca aici sărmăluțe în foi de varză cu smântână de caju. Conțin hrișcă, migdale, morcov, țelină și alte legume. Poți încerca lasagna și paste vegane.

Str. Apollonia Hirscher, Nr.7

ALTfel Restaurnt & Catering este cel mai nou restaurant din Brașov cu produse vegetariene și pe bază de pește. Orez sălbatic cu nucă și merișor, năut aromatizat cu verdețuri proaspete, frittata din tofu cu baby spanac, quinoa cu legume marinate sunt doar câteva dintre preferatele din meniu. Zilnic poți comanda de aici alte bunătăți vegetariene la tel. 0736 566 663.

Bistro Ma Cocotte nu putea lipsi din lista noastră. În meniu vei găsi mai multe tipuri de paste vegetariene, lasagna raw, pizza raw și chiar shaorma raw. Aici se organizează frecvent concerte și alte evenimente artistice. De asemenea, în meniu sunt și specialități pe bază de carne. Meniul zilei este anunțat pe facebook.

Str. Nicopole, Nr. 34A

Delicious Raw este un magazin take-away cu mâncare vegană. Meniul este schimbat zilnic iar preparatele pot fi ridicate din cele două magazine din oraș. De asemenea puteți alege dintr-o selecție de deserturi raw-vegan. Găsiți aici supe, paste vegane, hamburher vegan, tocănițe, ghiveciuri și alte mâncăruri 100% naturale. Comenzile se pot livra și la domiciliu.

Nicolae Bălcescu, Nr. 3 și Michael Weiss, Nr. 12

Telefon: 0741580198