City Food: COQUELET COCHET

Cochet, cu un aer franţuzesc un pic pretenţios si un gust autentic, de pui de ţara! Un mini-pui cu mult caracter!

INGREDIENTE PENTRU COQUELET LA CUPTOR:

  • crenguţe de rozmarin
  • 1 lămâie
  • 7-8 caţei de usturoi
  • unt cu grăsime de peste 80% 
  • 1 pui Coquelet de Bretagne 550 gr.
  • 4 cepe roşii
  • 250 ml de vin alb
  • 1 portocală 
  • sare, piper, 3-4 cuişoare

MOD DE PREPARARE

Curăţăm puiul de eventuale resturi de pene. Cu grijă, desfacem pielea puiului, de la gât inspre pulpe, şi introducem untul moale sub piele. În cavitatea abdominală introducem câteva felii de lămâie (bio, daca aveţi posibilitatea) şi o crenguţa de rozmarin.

Restul untului se unge pe exteriorul puiului. Asezonăm cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. Preîncălzim cuptorul la 200° C.

Aşezăm puiul intr-o tavă de fontă sau ceramică pe un strat de unt, felii subţiri de portocală, sferturi de ceapă roşie, usturoi, cuişoare şi 3 crenguţe de rozmarin.

Pentru un touch cu adevărat franţuzesc, turnaţi şi vinul pe langă pui, acoperiţi tava cu un capac/folie de aluminiu şi introduceţi totul la cuptor pentru 30 minute.

După cele 30 minute îndepărtăm folia de aluminiu sau capacul vasului. Stropim puiul de câteva ori cu zeama aromată care s-a adunat in tavă. Reintroducem tava la cuptor, de data aceasta fără capac, la foc mai domol (180° C) pentru încă 40 – 50 minute.

Stropim puiul din 15 in 15 minute cu sosul din tavă. Servim puiul rumenit şi auriu pe un pat aromat de felii de portocală, alături de piure de cartofi şi morcovi glazuraţi.

www.aventuriculinarein2.ro