CITY LIFE: 19-25 ianuarie 2018

Prima ninsoare, vântul rece și soarele cu dinți, adică semnele care indică faptul că suntem, totuși, în mijlocul iarnii, nu ar trebui să ne descurajeze, pentru că Bucureștiul are suficiente resurse pentru a ne scoate din amorțeală: festivaluri de film, petreceri cât cuprinde, concerte pentru toate gusturile, dar și spectacole și expoziții pe alese.

BT Live: Cred Că Sunt Extraterestru. Invitați: Fantome

Cred Că Sunt Extraterestru și Fantome sunt trupele invitate în această săptămână la BT Live, în Control Club, joi, pe 25 ianuarie, de la ora 21. Ambele trupe fac parte din familia Culese Din Cartier, o comunitate muzicală pornită în căutarea autenticului. CCSE abordează un hip-hop robust, bine ancorat în prezent și și-a câștigat deja notorietatea în rândul publicului românesc, iar Fantome, trupa invitată să preia ștafeta, este o nouă apariție în spectrul muzical, îmbinând surprinzătoar hip-hop-ul cu folclorul românesc. Concertele promit să ne poarte ”printre scratchuri și beat-uri, cu un fusion care ne traverseză prin hip-hop, trip-hop, alternative sau experimental”.

Pakistan Film Festival

În perioada 19-21 ianuarie, la Cinemateca Eforie se desfăsoară prima ediție a Pakistan Film Festival, în cadrul căreia va fi prezentat un colaj de filme de ficțiune, documentare și animații din producția sud-asiatică, filme care vor familiariza publicul cu istoria și cultura Pakistanului. Intrarea la proiecții este gratuită.

Concert: Kreator, Vader și Dagoba

Trupele Kreator, Vader și Dagoba ajung la București pe 25 ianuarie, la Arenele Romane, în cadrul primului mare show de metal al anului. Concertul face parte din turneul "Gods Of Violence" al grupului german de thrash metal Kreator și este programat să înceapă la ora 18:45.

Mini-Fanbook: Ana Alfianu

Sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 16, Fanbook organizează la Librăria Humanitas de la Cișmigiu o nouă întâlnire de joacă, povestit și colorat, având-o invitată pe Ana Alfianu, autoarea și ilustratoarea cărții "Val și cetatea sufletelor". Proiectului Fanbook se adresează copiilor și adolescenților și încurajează interacțiunea acestora cu personalitățile culturale.

de Ina Miruna Enescu