City Life de București la început de februarie

Este o săptămână a premierelor și oferta este foarte variată. Astfel, în acest weekend avem prima operetă cultă românească, urmează cele mai noi spectacole de teatru în regia lui Radu Iacoban, concerte acustice (reorchestrate), sau concerte electrice și ”incisive” social/politic și, nu în ultimul rând, câteva petreceri reggae de ziua lui Bob Marley.

Premieră: concert Algiers

Formația americană Algiers va concerta pentru prima dată la București duminică, 4 februarie, la Control Club, aflându-se în turneul de promovare a celui mai recent album: „The Underside of Power”. Muzica Algiers este descrisă ca fiind „intensă, o coliziune de gospel și soul cu rock experimental, post-punk și mesaje politice furibunde”. Membrii trupei (Franklin Fisher - voce și chitară, Lee Tesche - chitară, Ryan Mahan - chitară bas) sunt originari din Atlanta, Georgia, iar muzica lor a fost influențată de climatul social și politic din orașul natal, având ca sursă de inspirație atât vechile tensiuni rasiale, cât și pe fricile recurente în societatea actuală. – ora 20, bilete: 30 de lei.

Premieră: Joc și Rock

Prima operetă cultă românească, Joc și Rock, se joacă în premieră în acest weekend (pe 2, 3 și 4 februarie), la Opera Comică pentru Copii. Spectacolul regizat de Cristian Mihăilescu este o adaptare după „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu și se bazează pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbește despre un mit: în nopțile cu lună nouă se împlinesc dorințele îndrăgostiților.

Bob Marley Day @ Berăria H

Pe 6 februarie 1945 se năștea legendarul muzician Bob Marley, așa că Berăria H a decretat această zi „Bob Marley Day” și ne oferă un regal de muzică reggae, ska, dancehall, ragga, hip-hop live. Pe scenă vor urca Johnny King & Band, Mike Diamondz, Skizzo Skillz, UDDI, Petra Acker, Blazon, Cliff Kido și alții, iar petrecerea va continua cu dj-ii Selektaz (King Julien, Moh Faya). – 6 februarie, ora 20, bilete: 40/25 de lei.

Concert Coma - Light

Pe 2 februarie, la Hard Rock Cafe este un concert inedit al trupei de rock alternativ Coma: Light – o interpretare nouă a pieselor îndrăgite de public, în manieră acustică. Coma este una dintre cele mai apreciate formații de rock din România și a cântat de-a lungul timpului în deschiderea concertelor unor trupe și artiști precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Biohazard, Soulfly sau Born from Pain & Skunk Anansie.