Top 5 evenimente în București la început de februarie

1. Joi, pe 8 februarie, de la ora 21, BT Live prezintă la Club Control două trupe clujene: Luna Amară - formație fanion pe scena rock autohtonă - și FronT, o reprezentantă mai tânară a underground-ului românesc, invitată să preia ștafeta. Luna Amară este formația care a îmbinat armonios forța mesajelor sociale cu sensibilitatea lirică ce descrie stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Marca sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solourilor de trompetă, riff-urilor specifice de chitară și duetului contrastant de voci. FronT a pornit la drum în 2009, deși s-a concentrat mai mult pe activitatea de studio, a fost constant prezentă pe scena cluburilor underground.

2. Spectacolul PLEX al Teatrului Municipal Baia Mare ajunge la București pe 3 februarie, la POINT. „Plex” sau „Marja de eroare în disecția umană” se fundamentează pe o succesiune de texte din creația armeano-americanului Eric Bogosian, texte supuse unor adaptări cu suculență local-națională de către interpreții Andrei Dinu și Andrei Stan, avându-l pe Florin Piersic Jr. ca invitat special pe scenă. – ora 19:30, bilete: 50 de lei.

3. La ARCUB, pe 8 februarie, de la ora 18, va fi vernisajul expoziției artiștilor belgieni Pierre Van Hulle și Léa Scope: PARCURS BRU>><<BUH. Folosindu-se de lucrări picturale, de sculptură, artă textilă, fotografie, instalații video și performance, cei doi artiști expun interpretări diverse ale ideii de parcurs (o călătorie în spațiu și timp inspirată de contrastele oferite și de societatea românească aflată în plină transformare). – 8 februarie-1 aprilie, L-D: 10-22.

4. Pe 7 februarie este lansat un nou număr al revistei de proză scurtă IOCAN și cuprinde 18 povestiri semnate de: Tom Hanks, Doina Ruști, Bogdan Alexandru Stănescu, Marian Truță, Lavinia Braniște, Cornel Bălan, Ion Pleșa, Iulia Gherasim, Diana Bădică, Alexandru Georgescu, Cătălin Stănescu, Cosmin Cârciova, Violeta Berea, Ștefan Niță, Anca Mizumschi, Alexandra Niculescu, Cezarina Anghilac. – în spațiul Qreator by IQOS, ora 19.

5. Trupa Moon Museum ne invită luni, 5 februarie, la o preaudiție a albumului „From No To Nowhere”. Moon Museum este un proiect înființat de Oigăn – Eugen Nuțescu (Kumm, Robin and The Backstabbers) căruia i s-au alăturat, în timp, Ami Crișan și Mihai Grama la voce, mai apoi Andrei Robin Proca, Vladimir Proca (ambii membri RatB) și Dan Georgescu (almadeer, Byron). –  J'ai Bistrot, ora 20, accesul este liber.