Top 5 evenimente în București pentru următoarea perioadă

Luni, 12 februarie, de la ora 20, Jazz Nouveau și Control Club ne-au pregătit, în premieră, o întâlnire de neratat cu trupa de jazz Kneebody. The New York Times susținea că încă nu s-a inventat un termen pentru muzica cântată de Kneebody, iar Wall Street Journal avertiza că în orice moment, înclinațiile artistice ale grupului se pot schimba într-o direcție imprevizibilă. Pentru că „nu întâlnești la tot pasul o trupă în care fiecare membru este lider, o trupă ce și-a dezvoltat un sistem muzical inedit care permite fiecărui instrumentist să schimbe instant tempo-ul, gama sau stilul”, concertul de luni promite să fie o experiență inedită. Bilete: 35 lei.

Joi, 15 februarie, la Cinema Elvire Popesco începe prima ediție a Nordic Film Festival (NordicFF). Ediția inaugurală a festivalul marchează o premieră pentru cinefilii din București, care au șansa de a viziona filme premiate, realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Astfel, între 15-18 februarie, NordicFF va sărbători cultura și cinematografia țărilor nordice cu patru zile de proiecții.

Un nou concert Vița de Vie - Electric va fi pe 15 februarie, de la ora 21:30, la Hard Rock Cafe. Trupa a lansat un nou album și a aniversat 20 de ani, așa că pregătesc un show de zile mari. „Matematic, 20 de ani de Vița de Vie înseamnă jumătate din viața mea. Sunt 20 de ani trăiți la intensitate maximă și scurși parcă într-o clipă. Cu multele bune și inevitabilele rele, uitându-mă înapoi, n-aș schimba aproape nimic, pentru că am făcut asta din pasiune și ne-am bucurat de fiecare secundă.” (Adrian Despot)

Nok!Nok! (adaptare liberă a cărții „Anul gândirii magice”, de Joan Didion) este un nou spectacol ce va fi prezentat sâmbătă, 10 februarie, de la ora 20, la Muzeul Național de Artă Contemporană. Sub motto-ul „Blănuri, vin, puf și mătase. Degradarea nu ține cont de clasă.”, Nicoleta Lefter și Flavia Giurgiu au creat un performance în care își pun la bătaie istoriile personale legate de sfârșit – al unei etape de viață, al unui om apropiat, a unei povești de iubire.

Pe 14 februarie, de Ziua Internațională a îndrăgostiților, Holograf va avea la Sala Palatului un concert extraordinar: „Best Ballads”. Pentru două ore, publicul va uita că există griji sau probleme și se va putea bucura de o seară de muzică, iar cele mai frumoase balade ale holografilor vor alcătui coloana sonoară. Accesul copiilor cu vârsta sub 10 ani este gratuit și trebuie să fie însoțiți de un adult posesor al unui bilet valid, dar nu vor primi loc pe scaune.