Salut, Brașov! | Să ne călcăm în picioare pentru cultură!

De pe un balcon vechi, o mână tremurândă strecoară printre perdele un prosop pe care-l scutură fără vlagă. Nu ne place luna februarie, mă gândesc. Poate pentru că luna asta e dedicată de multă vreme exclusiv iubirii, cu Ziua Îndrăgostiților aka Valentine′s Day și Dragobetele tradițional, poate pentru că e încă iarnă și noi hibernăm, măcar spiritual, dar parcă nu reușim să vedem luna februarie și altfel. Și asta e bine, pentru că am câteva recomandări de evenimente care merg perfect într-o combinație pe care sper să o aleagă cât mai multă lume.

Avem Love Story Festival în primul rând, între 8-14 februarie, cu filme clasice de dragoste, dar și cu povești noi, difuzate la Cinemateca Patria și la Cinema One, cele mai multe dintre ele cu intrare liberă. Dintre clasice voi sublinia „Casablanca” și „An Affair to Remember”, dar să știți că absolut toate merită să fie revăzute, iar printre filmele noi pe care abia aștept să le bifez se numără „Strigă-mă pe numele tău”, „Povestea iubirii” și „Zi după zi”.

Între timp, biletele pentru spectacolele Teatrului „Sică Alexandrescu” se pot cumpăra și online, astfel că nu mai avem nicio scuză, trebuie să profităm de cele două-trei click-uri necesare și să revedem piese la care nu am ajuns în ultimii ani, dar și să ne facem o părere despre cele noi, cum sunt „Aventură” și „Prins în plasă”. Poate părea răutăcios, dar abia aștept să trăim într-o lume în care toată lumea să se plângă că nu mai sunt bilete disponibile la spectacole, că trebuie să faci rezervări cu foarte mult timp înainte. Să ne călcăm în picioare pentru cultură, cum ar veni!

Dacă e să fii sincer cu tine, ai timp de toate, esențial este să vrei! Și dacă vrei, sunt o sumedenie de lucruri de făcut în februarie în Brașov, fie că simți fluturi în stomac sau nu neapărat; de oraș te poți lăsa cucerit sau recucerit iar și iar, căci știe cum să te surprindă. Plăcut sau neplăcut, asta rămâne de văzut!