Recenzie pe bune | R.I.B.S.

R.I.B.S., Așa cum trebuie să fie!

Numele restaurantului ar putea să vă ducă cu gândul la coastele de porc (sau de miel / berbecuț, pentru conformitate), nelipsite din meniurile contemporane din Centrul Vechi.

Și nici nu ați fi foarte departe de adevăr, fiindcă localul chiar oferă asta, alături de burgeri și de alte specialități de sorginte americănească (și nu numai).

Doar că adevărul absolut stă în dezlegarea acronimului – Romanian Insane Barbeque and Sauces. Declarația de intenție de pe pagina proprie sună a invitație la masă: „Ne dorim să aducem un suflu nou coastelor aromate și burgerilor istorici într-o locație specială, plină de emoție și bun gust. Elementul nostru de fundament este satisfacerea gusturilor gastronomice prin sosuri speciale, condimente alese și rețete inovatoare”. Interior foarte arătos, care îmbie la socializare, bere și mâncare gustoasă.

Am intrat într-o seară de duminică deciși să punem la încercare măiestria oamenilor și farmecul locului. Și fiindcă locul era lăudat pentru burgeri și coaste, ghiciți ce am comandat… Surprinzător, da, am comandat burger și coaste.

All Star Burgerul (vedeta casei), unul dintre cei mai savuroși (și aromați) burgeri găsiți în Centrul Vechi, dar și House BBQ Ribs and Chips – coaste de porc marinate (fragede și aproape fără pic de grăsime!) cu cartofi prăjiți (cu usturoi și brânză rasă). O cină excelentă, în care locul și-a dovedit din plin potențialul. Singurul regret - n-a mai rămas loc și pentru desert, dar oricum plănuisem să revenim pentru Camembert prăjit cu dulceață de coacăze și risotto 4 cheese.

Romanian Insane Barbeque and Sauces se află pe strada Șepcari, la numerele 12 – 14.

Serviciu excelent, ambianță foarte plăcută, muzică decentă, prețuri medii-mărișoare, dar normale pentru zonă.