Ce ne place - Ce nu ne place

GALAȚI | LIKE

 

  1. Dacă n-am făcut nicio referire în acest sens până acum, o pun pe seama lăcomiei. J În restaurantele din Galați – nu în toate-toate, se subînțelege – se mănâncă bine spre foarte bine. Este o notă mare pe care mulți agenți prezenți pe piață o meritau de când s-au apucat de treabă. Am curajul să compar, nu exagerez, unele cârciumi locale cu niște cantine foarte lăudate din Ardeal, e o performanță!

 

  1. Ideea municipalității, susținută de mass-media gălățeană, de a da publicității numele marilor datornici ai orașului se dovedește a fi eficientă, chiar dacă nu pare cea mai corectă politic. Conform datelor oficiale, mulți dintre rău-platnici au început să-și curețe imaginea, mai ales că unii te-ar putea întâlni oricând în restaurant sau pub, la o cafea sau la un pahar de vin. Le-ar crăpa obrazul. J

 

  1. Nu multă lume anticipa succesul de care s-a bucurat gala old-boys organizată în cinstea fostului fotbalist Daniel Florea, la Sala Sporturilor Dunărea. Reprezentantul federal Mihai Stoichiță, gloriile Mutu, Marica, Dănciulescu, Lupu, Dorinel Munteanu, Țâră, Naționala Artiștilor și toți ceilalți strânși pentru a mișca prietenește balonul le-au smuls zâmbetele și o lacrimă nostalgică multor amatori de fotbal din Galați. Like!

 

BRĂILA | LIKE

 

  1. Bălăcăreala, dacă este înlocuită de polemică, poate fi ușor dată uitării. Exemplul brăilean trebuie clonat: administrația municipiului, condusă de un social-democrat, se duelează cu opoziția liberală pe marginea unui subiect arzător: construirea de parcări inteligente. Ideea ne aparține, ba nu, e a mea și deja se pune în aplicare, mi-au furat-o adversarii politici, cam așa se jonglează și nu pare o ceartă toxică.

 

FOCȘANI | LIKE

 

  1. Adolescenții focșăneni au alcătuit recent, pe rețelele de socializare, un top al locurilor atractive din city, iar rampele pentru skateri din parcul Bălcescu, loc în care ies cele mai tari selfie-uri, cu multitudinea de graffiti pe fundal, au adunat cele mai multe like-uri. La cât mai multe motive de a ieși din casă!

 

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. Conflictul de muncă de la ArcelorMittal a încetat, sindicatele hotărând să semneze noul Contract Colectiv de Muncă. Se vorbește de majorări de salarii, nu ieșite din comun, la nivel oficial s-a făcut pace, dar pe rețelele de socializare se vehiculează zvonuri conform cărora scandalul ar putea reizbucni. Dislike!

 

  1. Am mai scris despre ajutorul financiar acordat cetățenilor Galațiului care au optat anul trecut pentru o soluție alternativă de încălzire. Îmi exprimam atunci speranța că și apropiații mei vor fi bonificați deoarece au făcut acest pas în urmă cu un deceniu. Aș! Totuși, cifrele oficiale spun că destui contribuabili ademeniți cu acest sprijin, de 3.000 de lei este vorba, încă așteaptă... primăvara. Firește, ca să se încălzească. L

 

  1. N-am noțiuni de drept civil sau penal, sunt un primitiv în acest domeniu, dar nu pot înțelege cum este posibil ca un real pericol al traficului rutier din județul Galați, o beizadea care în 2016 a ucis doi copii la Foltești, neavând permis de conducere și fugind de la locul accidentului, să fie doar închis la domiciliu, apoi să fie iarăși prins la volan, tot fără carnet de șofer?! Chiar atât de inapt să fiu ca să pricep altceva?

 

BRĂILA | DISLIKE

 

  1. Orice băiat de oraș mai are câte o rudă pe la țară, deci nu circulă numai pe DN-uri și pe puținele autostrăzi disponibile, iar ultimele imagini zărite pe Facebook cu drumurile din județul Brăila sunt din categoria filmelor SF-horror. Autoritățile ridică din umeri, spunând că nu s-ar fi ajuns în această situație dacă licitațiile pentru cosmetizarea rutelor n-ar fi fost contestate pe bandă rulantă. Soluții?

 

FOCȘANI | DISLIKE

 

  1. Îți rețin atenția cu o chestiune punctuală din oraș, sesizarea îi aparține unui cititor al Ziarului de Vrancea și merită share, fiind un real pericol public: pe strada Mitropolit Varlaam nr. 9, bloc 9, un stâlp de iluminat are panoul electric lăsat vraiște, fără capac, și nu îmi doresc decât ca o persoană autorizată să rezolve problema înainte ca vreo ființă să aibă de suferit de pe urma acestei neglijențe.

 

Dan Moțoc