3 locuri de vizitat în Transilvania

Știm, vacanța te duce de cele mai multe ori cu gândul la locații îndepărtate de casă, la cel puțin un avion distanță. Nu că am vrea s-o dăm în sentimente de genul „bine că te plimbi peste tot dar în țară nu” dar trebuie să recunoaștem că nu ne gândim prea des să ne facem vacanțele prin țară. Hai să schimbăm foaie și să vedem trei locuri în Transilvania perfect pentru o vizită scurtă!

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, Sibiu


Cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din România se află chiar foarte aproape de Sibiu, în Pădurea Dumbravei. Muzeul Astra este amenajat în jurul unui lac și oferă vizitatorilor șansa de a descoperi tradiția populară a zonei prin șase expoziții

Turnul Cizmarilor, Sighișoara


Centru istoric din Sighișoara a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Mureș, precum și în patrimoniul mondial UNESCO, iar printre mai multe obiective de vizitat în oraș se află și Turnul Cizmarilor, atestat documentar pentru prima dată în anul 1594.

Viscri, Brașov


Viscri este un sat aflat în comuna Bunești din județul Brașov. Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești. Satul în sine reprezint o pagină de istorie, iar o drumeție până acolo e aproape oblgatorie.