Nou în oraș: Maize – Farm to Table

Deschis la sfărșitul anului 2017, Maize – Farm to Table este singurul restaurant integral farm to table din București, conceput ca un laborator-uzină unde cercetătorii gastronomici nu se opresc din descoperiri culinare.

Creatorii Maize au avut ca sursă de inspirație sunetele, gusturile, mirosurile și culorile create de generozitatea pământului. Acest laborator gastronomic, deschis într-o zonă selectă a Bucureștiului, dorește să arate „o dimensiune nouă a meseriei de bucătar, care se așează, sigură pe ea, în jilțul artelor de esențe tari”.

Spațiul open kitchen încurajează interactivitatea și îi lasă la vedere clientului întregul proces, chefii lucrând atât cu cu tehnici ancestrale de pregătire termică (incintă de gătit cu scripeți, foc de lemne etc.), cât și cu tehnici moderne.

Principiul dominant al bucătăriei Maize este „la nouvelle cuisine roumaine”, o reinterpretare a mâncărurilor cunoscute și îndrăgite, sub forme, texturi și culori surprinzătoare, ingredientele folosite fiind, în general, cele locale și de sezon, cu origine controlată (organice, fără aditivi, pesticide, insecticide și alte chimicale).

Str. Paris 61A, et. 3 (Labyrinthe Paris), București,

tel: 0745211234

Web: maize.ro