Ce ne place - Ce nu ne place

 

GALAȚI | LIKE

 

  1. Abia acum, la un an și ceva de la implementare, se poate spune că unda verde din Galați este o reușită. Ne-am grăbit, inclusiv subsemnatul, să criticăm inerentele goluri de coordonare din primele luni, poate și pentru că românul este campion mondial la fotbal, bancuri cu blonde și circulație rutieră. Iată că se pot face și lucruri eficiente: de la Potcoava de Aur până în Micro 19 am mers de multe ori fără oprire.

 

  1. Paranteza fi-va necesară în acest colț de lume și în anul 3267. Sau, fie, preambul. Aplaudăm normalitatea, ne scoatem jobenul în fața ei, dar nu sunt alte variante la îndemână. Prin urmare, servesc cu un like primenirea parcului auto al societății de transport în comun. Da, te plimbi ca în Europa cu un autobuz/troleibuz nou-nouț: abia aștept să văd dacă la vară va fi folosită și opțiunea AC. J

 

  1. Sătul să văd instituții „specializate” în instruirea pe bandă rulantă a viitorilor șomeri (apropo, dacă termini douăsprezece clase în vară, nu care cumva să mergi la Jurnalism sau la Drept!), mă simt obligat să salut inițiativa Universității Dunărea de Jos de a pregăti 400 de antreprenori în regiunea de sud-est a României. Măcar 20-30 dintre ei dacă ar deschide propria afacere, ar fi extraordinar!

 

BRĂILA | LIKE

 

  1. Municipalitatea anunță oficial că va intra în forță în micile construcții balcanice poreclite garaje în care cetățenii de la bloc țin murături și alte angarale. Evident, nu și mașinile. Nu vor dispărea toate garajele, în primă instanță urmând să se facă praf cele care împiedică proiectele de sistematizare, dar și cele fără acte în regulă. Mult succes!

 

FOCȘANI | LIKE

 

  1. Scurt pe doi, e de bine: Spitalul Județean din Focșani dă în folosință un mamograf ultraperformant achiziționat în 2017. Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a eliberat recent autorizația de funcționare pentru aparatura pe care, pe bună dreptate, echipa managerială a instituției spitalicești o laudă.

 

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. Deprimantă mai este intrarea dinspre Tecuci, cu dealul plin de cruci, ca să exprim o rimă naivă... Da, știu de la vechii romani, sintagma Memento Mori n-a fost inventată degeaba, dar parcă ar merge coafată zona, habar n-am în cel fel. N-am competențe de arhitect-șef, îmi mai suflă nevasta acasă: e mult mai pricepută decât subsemnatul, îmi zice și cum să mă îmbrac.

 

  1. Conform unei hotărâri recente de Consiliu Local, câinii maidanezi din municipiu vor fi sterilizați, fie că în discuție intră și cei care, spun vocile iubitorilor de animale, ar avea un rost pe străzile gălățene. A-l hrăni în intersecție nu presupune să-l ai și în custodie, deci tot patruped slobod se numește. Că vor fi sau nu sterilizați, ideea este limpede: acest flagel pare departe de soluționare.

 

  1. Primăria Galați încearcă de câțiva ani să intre în posesia fostelor cinematografe Ţiglina, Flacăra, Dacia, Doina şi Grădina de Vară, dar RADEF-ul se apără cu ajutorul instanțelor. Între timp, aceste obiective zac în anonimat, cele mai sugestive fiind imaginile din Grădina de Vară. Un mare dislike! L

 

BRĂILA | DISLIKE

 

  1. Stațiile de autobuz din Brăila au fost „cântate” frumos în campania electorală din 2016, atunci când cel care avea să ajungă edil-șef promitea refugii de top pentru călători. Pe Facebook circulă fotografii care nu mai au nevoie de comentarii, ci de o acțiune grabnică. În cartierul Vidin există, de pildă, stații bus marcate doar printr-un indicator pe stâlp. Ai aștepta acolo cursa convenție atunci când plouă?

 

FOCȘANI | DISLIKE

 

  1. Primarul orașului Focșani a anunțat recent că nu exclude dizolvarea Consiliului Local și organizarea de alegeri anticipate pentru acest organism. Îmi doresc să fie doar o vorbă aruncată la nervi, mai ales că urbea de pe Milcov are nevoie de multe altele înainte de „inventarea” de nicăieri a unui scrutin inutil din toate punctele de vedere. E de rău, oameni buni, dați-vă mâna!

 

Dan Moțoc