Pink Ecuador Coffee, specialitatea Tucano care trebuie încercată

La fiecare câteva luni, ne-am obișnuit ca la Tucano Coffee să găsim câte o specialitate de cafea deosebită, chiar unică, pe care la început o acceptăm destul de ezitant: cafea cu lavandă, ice coffee cu coacăze negre, lime și piper, cafea cu smoothie de sfeclă și multe altele, toate după rețete îndelung testate înainte de a fi servite iubitorilor de arome și gusturi noi în materie de cafea.


De data aceasta am gustat Pink Ecuador Coffee și am vorbit despre ea cu cei din cafenea, care ne-au explicat ideile din spatele acestor specialități de cafea, dar și cum se obține vedeta roz a sezonului, Pink Ecuador.


Așadar, Pink Ecuador Coffee este la bază un latte; conține o porție de espresso obținut din boabele râșnite în cafenea, blend între Brasil și Ethiopia, o cafea cu aciditate ușoară și dulceață pronunțată, cu un post-gust de pandișpan de ciocolată.


Porției de espresso i se adaugă o cremă de lapte îndulcită și aromată de dulceața de trandafiri, apoi strecurată și turnată peste espresso. Garnish-ul cu petale de trandafir este un fel de cireașă de pe tort, iar textura cremei de lapte desăvârșește ceea ce se transformă într-o experiență de degustare.


Este vorba de echilibru, până la urmă, pe care cei de la Tucano reușesc să-l descopere testând amestecuri de gusturi, texturi și arome, fructe și legume cu espresso și cremă de lapte, care în final devin specialități de care clienții se îndrăgostesc.


În atmosfera hippie a locului, chiar dacă se poate servi și cafea clasică, simplă, vibe-ul conceptului Tucano se potrivește de minune cu disponibilitatea de a încerca lucruri noi - și de a le da mai departe când acestea sunt fabuloase, așa cum este cazul specialităților de care și angajații, și clienții sunt extrem de mulțumiți.


Unul dintre secretele majorității cafelelor de aici este că au la bază crema de lapte, nu tradiționala spumă. Altul este, poate, faptul că angajaților li se luminează privirea când încep să îți povestească despre ceea ce ai în ceașcă, îți transmit din entuziasmul lor sincer și bucuria de a gusta cu interes din fiecare specialitate de cafea în parte.