MARIA CIUPE. Arta textilă a anilor 1960 – 1970

O nouă expoziție găzduită de Galeria Quadro îți prezintă frumusețea artei textilă prin 8 tapiserii ce nu au mai fost reunite din 1973. Exponatele fac parte dintr-o colecție de 19 exemplare unice, multe dintre care nu mai există, însă expoziția va prezenta publicului în premieră și o serie de schițe premergătoare lucrărilor textile.
Expoziția MARIA CIUPE. Arta textilă a anilor 1960 – 1970 face parte dintr-o serie de evenimente prin care Galeria Quadro dorește să atragă atenția asupra unor opere minunate din zona artelor decorative și aplicate. Multe din aceste lucrări sunt deseori ignorate și nu li se acordă suficient spațiu de desfășurare, deși sunt, fără îndoială, piese la fel de importante ale istoriei artelor precum alte forme mai des promovate. „Doamna Ciupe deschide în așa manieră prin ele [prin tapiserii] fereastra către peisajul natural neatins și fermecat de care ambientul omului de astăzi se îndepărtează din ce în ce mai mult, încât nu ne oferă simple surogate de imagine, ci se străduiește să stârnească în noi dorința de a micșora acea distanță.” declară Mezei József.
Exponatele pot fi vizitate de către public până pe data de 17 martie și reprezintă o ocazie importantă prin care putem cunoaște și această latură a artei, care așteptă practic să o redescoperim.


Până pe 17 martie
Galeria Quadro (str. Samuil Micu 7)
www.facebook.com/galeria.quadro