Festivalul Rezistența Electronică

Vinerea aceasta, pe 2 martie de la ora 20, un nou festival își face apariția pe scena bucureșteană: „Rezistența Electronică”. Acesta este un proiect ce reprezintă „energia pasionaților de muzică electronică independentă din România” pentru care și-au unit forțele: Munteanu (promoter de evenimente), formațiile Crowd Control, Omelette, Tourette Roulette și Karpov Not Kasparov, cărora li s-au alăturat Andrei Irode (și invitații săi) și Călin.

Crowd Control este un proiect bucureștean de electro-fusion care invită cu fiecare performance într-o călătorie deosebită la granița subțire dintre manifest social, vizualuri animate cu colaje suprarealiste și muzică independentă.

Omelette este o trupă synthpop/synth-punk cu influențe din anii '80 și accente electronice personale moderne, înființată în 2015 în București. În octombrie 2017, Omelette au lansat albumul de debut „With a Rose, with a Fire", ce include piesele „Kissing" și „Luna", difuzate în heavy-rotation la radiourile dedicate.

Tourette Roulette este una dintre cele mai versatile trupe de pe scena românească, oscilând de la funk, hip-hop, disco sau electro, până la blues, trip-hop sau rock’n roll. Trupa s-a format în vara anului 2014 și a împrospătat scena muzicală alternativă cu un sound cameleonic și cu videoclipuri cu o abordare îndrazneață.

Karpov not Kasparov este unul dintre cele mai bune produse de export synth-pop/dance/electronic din România ce a cântat în ultimii ani pe scene de club și la festivaluri din toată Europa (de la Londra la Berlin, de la Oslo la Milano, de la Paris la Viena). Sunetul lor amintește de disco-ul anilor '80 fiind optimist și dansabil. Se simt și unele influențe jazz sau folclorice.

Andrei Irode a fost implicat în multe proiecte muzicale, dar mai degrabă în calitate de organizator, nu de producător, DJ sau artist. În cadrul acestui proiect, el antamează nume sonore din industria muzicală. „Mi se pare că muzica viitorului reprezintă o colaborare a tuturor genurilor muzicale: electro, hip hop, metal. În momentul de față observ o supra nișare a muzicii, lucru cu care nu sunt de acord. Cred într-o scenă unită, cred în colaborarile între artiști care provin din medii diferite."

Calin spune despre el că este un „înșiruitor entuziast de track-uri”. Cei care i-au ascultat set-urile din 2011 și până în prezent, spun că-i mai mult decât atât. Pasionat de sound-urile care se regăsesc în stiluri muzicale diferite, dar adunate preponderant în jurul genului Electronică, el reușește să împrumute publicului său din dragostea pe care o poartă sunetului.

Această primă ediție a festivalului va avea loc în Quantic, un spațiu cultural alternativ recunoscut pentru diversitatea artistică pe care o găzduiește. Evenimentul începe la ora 20, iar biletele costă 30 de lei (disponibile și online).