„Stop cadru - Povești din Cluj” de Raluca Ciornea

„Pe Raluca Ciornea o cunoști prin fotografiile pe care le face. E fotograf de fashion și portrete, dar ochiul ei nu surprinde doar cadre, ci povești întregi. Din această ediția am provocat-o pe Raluca să ne împărtășească poveștile despre oamenii pe care i-a cunoscut și suprins, oameni care vin din zona creativă a Clujul. Așa îi vom cunoaște și noi, în fiecare ediția la rubrica Stop Cadru!” - Redacția Zile și Nopți


Cuvântul „influencer" a căpătat o cu totul altă valoare în momentul în care l-am cunoscut pe Lucian Broscățean. Cred că tot ințelesul acestui concept, atăt de folosit în zilele noastre, ar trebui să se învârtă mereu în jurul unor astfel de oameni.

Absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj și cu zeci de expoziții la nivel național și internațional, Lucian a avut un cuvânt greu de spus în industria modei românești. Numeroasele premii obținute în domeniu atestă acest lucru iar printre ele se numără: „Mențiune Specială" în cadrul International Fashion Showcase la London Fashion Week, Premiul Arts of Fashion „Wendy&Jim și YKK" la MOMA în San Francisco, premiul „Globul de Cristal" al revistei Beau Monde pentru „Cel mai bun designer român", a fost de trei ori nominalizat la „ELLE Style Awards România" la categoria „Best Romanian Designer", s-a clasat pe locul 3 în categoria Fashion Design și pe locul 42 în clasamentul general al topului „100 COOL Brands" realizat de Forbes România. Între 2011-2017 a fost Creative Director al brandului internațional Irina Schrotter. A condus atât demersurile legate de design, cât și identitatea vizuală a brandului, alături de fondatoarea liniei – Irina Schrotter. Din 2016 și până în prezent este conferențiar la aceeași universitate la care a absolvit și continuă astfel să formeze și influențeze generațiile următoare de creativi.