Recenzie pe bune | Lovin’ Wine Bar & Bistro

Restaurante București

Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată.

Lovin’ Wine Bar & Bistro - Top class

În apropierea pieței Dorobanți, unul dintre epicentrele fițoșeniei bucureștene, am descoperit de curând un loc foarte special, nu neapărat prin amplasare (deși e foarte importantă și ea), ci mai ales prin combinația dintre ofertă (mâncare și băutură deopotrivă), atmosferă și oameni.

Lovin’ Wine Bar & Bistro sălășluiește într-o casă veche, are o curte discretă și un subsol foarte cochet.

Interiorul este literalmente tapetat cu vinuri alese de pe toate meridianele (toate la prețuri corecte), astfel că există șanse foarte puține să nu găsești ceea ce cauți.

Oamenii locului sunt faini și foarte pricepuți (au multe povești interesante de spus, bineînțeles despre vinuri), atmosfera călduroasă iar mâncarea cu adevărat specială, la nivelul ofertei de vinuri și al ospitalității.

Am avut nevoie de două vizite acolo ca să apucăm să verificăm spusele celor care se lăsaseră seduși (și) de mâncare, vizite în care am încercat chestii total diferite.

Dacă nimerești și la o degustare de vinuri, mâncarea devine cu atât mai importantă. Pateul de ficat de pasăre și murături e un aperitiv excelent, indiferent de vinul ales, după care intervin finețurile.

Pentru alb merg specialitățile din pește și fructe de mare, cu vinul rozé se asortează excelent găluștele alsaciene cu hribi sau brânzeturile moi, iar pentru vinurile roșii recomandăm pulpa de rață, antricotul de vită cu piure de vanilie și chimichurri sau burta de porc (ținută mai multe zile la 52 grade), un fel năucitor de gustos.

Lovin’ Winebar & Bistro se află pe Intrarea Tudor Ștefan la numărul 26, la 200 de metri de Calea Dorobanți (intersecția de la Caragiale).

Locul e faimos pentru vinuri (se întâmplă săptămânal degustări și prezentări), dar mâncarea contribuie și ea serios la calitatea lolului.