Interviu cu Trupa Grimus

Au o istorie nu prea lunga, dar cu suficiente realizari. Formeaza o echipa din 6 talente, care fac muzica din pasiune si isi doresc un singur lucru - sa se bucure maxim de muzica, iar din aceasta bucurie sa transmita publicului mesajul care naste adevarata satisfactie. Vorbim de Bogdan Mezofi - solist vocal, Valentin Rauca - chitara, Tamas Adorjani - baterie, Titus Vadan - chitarist bas, Lehel Kiss - clape si Cristian Csapo - chitara.

Sambata, 24 februarie, trupa "Grimus" s-a remarcat placut galatenilor. Aceasta a creat o atmosfera minunata pe ritmurile pieselor noului album "Unmanageable Species". Intre timp, am reusit sa stau de vorba cu Bogdan Mezofi, solistul trupei.

 

 

Prima si cea mai logica intrebare pentru publicul general: De ce "Grimus"?Ce semnifica acest nume?

De ce "Grimus"? Pentru ca in momentul in care aveam un "brain storming" pentru gasirea unei denumiri, o apropiata de-a noastra, care citise de curand o carte cu aceeasi intitulare, a zis  "Baieti, de ce nu "Grimus"? Am refectat si am ajuns la concluzia ca era cea mai potrivita denumire ca si sonoritate. S-a nascut dintr-o coincidenta frumoasa.

 

 

Sunteti o prezenta constanta a Galatiului. Cum vi se pare publicul de aici si atmosfera orasului?

De cele mai multe ori am cantat aici, in Daily Pub. In primul rand, atmosfera este incinsa.Oamenii stiu sa se distreze, trasmitandu-ne foarte mult din starea lor, fapt ce ne impulsioneaza sa dam tot ce avem mai bun si sa traim la cote maxime fiecare concert.

 

Ce considerati ca aduceti nou in trupa?Sunt multe trupe bune rock in Romania, fiecare incearca sa vina cu ceva personal. Ce va defineste pe voi?

In opinia mea, fiecare trupa are acel ceva ce o face recognoscibila. La noi este modul prin care reusim, fiind 6 in trupa, sa ne unim si sa dam, perfect sincronizati, ce avem in suflet.

 

Cum decurge realizarea unei piese in cadrul trupei? Care sunt sursele de inspiratie?

Viata, ca si pentru majoritatea artistilor. Oricine are o idee de la noi din trupa, vine la sala, o arata si de acolo pornim realizarea piesei.

 

Ce asteptari aveti odata cu lansarea noului vostru album si ce proiecte mai aveti implementate pentru anul acesta?

Speram ca noul album sa seteze aceasta stare proaspata a trupei. La baza suntem tot noi, dar odata cu acest album am venit cu ceva extra si ne vom pastra aceasta traictorie pentru toate proiectele urmatoare.

 

Planificati sa cantati si in afara tarii?

Suntem deschisi la orice oportunitate de a canta peste hotare. Vom merge la "Snow Fest" in Franta, dar dupa asta nu avem nimic stabilit.

 

Pe langa fanii vostrii ce va sunt alaturi de ani, in public, la concertele voastre, sunt si multi pusti, unii dintre ei visand la o cariera in rock. Ce sfaturi aveti pentru cei incepatori intr-ale muzicii?

Sa-si vada de ceea ce fac, sa se pregateasca constant si sa lupte pentru implinirea telurilor. Nimic nu se castiga fara un efort permanent si multa implicare.

 

Pe final, ce transmiteti fanilor vostri?

In primul rand, le multumim celor care vin la concerte - cred ca suntem o trupa ce poate fi descoperita doar live, le multumim celor care cumpara albumele - ne fac sa credem ca eforturile noastre nu au fost in zadar si in general tuturor celor care sprijina trupa.