Evenimente culturale

7 Martie 2018, de la ora 19:00

Spectacolul de teatru „13” , regia Ovidiu Ivan „ 13 este un spectacol ce se poate înscrie în registrul spectacolelor pentru spații neconvenționale datorită construcției conceptuale și a tipului de interactivitate actor-spectator. Un tată și un fiu ies la o bere, e prima lor bere și acest eveniment a și apărut destul de târziu. Drumurile lor s-au despărțit de ceva timp și această bere poate deveni șansa de a recupera un exercițiu al comunicării. 13 este o invitație, lăsăm percepția fiecăruia să tragă concluziile.” Ovidiu Ivan, regizor.

8 Martie 2018, de la ora 19:00

Show comedie „Ai dreptate, draga mea!”, cu Doru Octavian Dumitru Pe 8 martie ți-am pus deoparte cea mai mare porție de râs la un Spectacol de Comedie „ca la carte" cu legendarul Doru Octavian Dumitru. Pentru că știm că îți era dor. Bilete pe www.ateneuiasi.ro.

9 Martie 2018, de la ora 18:00

Vernisaj Expoziție „Trans Himera” Expozitia de fotografie, sculptura si pictura intittulata Trans Himera, sau Dincolo de Iluzii este o colaborare intre diverse domenii artistice, in spiritul scolii Bauhaus si a artei minimaliste Japoneze bazate pe principiul estetic de “Ma’. “Ma” nu este o celebrare a lucrurilor, ci a spatiului dintre ele, sau asa cum spun continuatorii miscarii Bauhaus in curentele actuale moderne, a simplitatii. Minimalismul in arta este definit ca o apreciere a spatiului. Opusul conceptului estetic de “Ma” este estetica si arta din perioada Victoriana, incarcata de elemente pina la refuz. In fotografiile Susannei Patras (Pastragus) apar jocuri intre lumini si umbre, metafore abstracte, texturi, roci în ape, vegetalul pierdut (aproape rătăcit) din Death Valley/ Valea Morţii (California), forme minerale modelate de timp şi natura („epava”, „castelul”, „bariera”), morfologia patetică a unor copaci străvechi, toate dintr-o perspectiva a orizonturilor largi, americane. La acestea se adaoga fotografiile de peisaj intim ale lui Constantin Brosu “detalii receptiv puse în valoare, grupaje vegetale sau de obiecte, respirând un anumit lirism discret (căpiţe - mici „piramide”: Valea Regilor, un gard bătrân: Cronica unui veac), umor (Arca lui Noe: Burlane în zig zag, Carpe diem: alcoolul), o tandreţe aproape argheziană pentru viaţa măruntă (Rugăciune), un ludic intertextual (scaieţi: Golgotha, vegetal parazitat: Patima), suferinţa câtorva Spice seci.” Prof Univ. Dr. Nicolae Cretu, critic de arta si presedinte al Comisiei de Istoria si Teoria Artei, Academia Romana

10 Martie 2018, de la ora 10:00

Spectacol de teatru pentru copii „Micul Circ”, Teatro Blu "Un clovn trist la circ? Nu putem admite așa ceva!“ Cei doi clovni, personajele principale ale spectacolului pentru copii "Micul Circ", și-au propus să aducă zâmbetul și... culorile pe chipul clovnului trist. Cum vor face asta? Au la îndemână un întreg „arsenal” de gaguri, jonglerii, cântece, elemente de magie care îi vor bucura pe spectatori, dar și pe clovnul trist din poveste. 

10 Martie 2018, de la ora 19:00

Comedia „Prima Dată”, regia Erica Moldovan Spectacolul „Prima Dată”, adaptare după textul lui Michal Walckzak, este o comedie spumoasă despre doi tineri care încearcă să își consume prima noapte de amor împreună, dar nu reușesc niciodată să ajungă la un consens. Comedia tratează divergențele de percepție dintre cei doi tineri asupra acestui moment unic din viața lor. Magdalena este o tânără care și-a plănuit, până la cel mai mic detaliu, PRIMA seară de amor și nu îngăduie nicio abatere de la scenariu. Iar un „oarecare” EL, Carol, devine dezarmat și neputincios în fața capriciilor, aproape cronicizate ale Magdalenei.

11 Martie 2018, de la ora 10:00

Spectacol pentru copii „Micul Prinț”, regia Erica Moldovan "Frumoasa călătorie a Micului Prinț este o superbă metaforă a vieții, transpusă scenic de Ateneul din Iași, pe înțelesul copiilor. Universul prin care călătorește Micul Prinț este însuși Universul fiecăruia dintre noi, pe care fiecare îl parcurgem şi îl asimilăm diferit. Pentru copii acest Univers se compune din planete mici şi scurte vizite prin care eroul nostru are ocazia să cunoască natura "oamenilor mari". Povestea Micului Prinț este o mărturie vie a victoriei copilăriei şi inocenței asupra maturizării." Erica Moldovan, regizor.

11 Martie 2018, de la ora 19:00 - Recital Extraordinar Ducu Bertzi - „Duminică într-o zi” Din 1979 până în 1985, finalul Cenaclului, Ducu Bertzi este membru permanent al Cenaclului Flacara. Din 1979 până în prezent, a avut peste 4.500 de concerte, atât în țară cât și în străinatate în comunitățile românești. A concertat în 21 de țări de pe glob-din Noua Zeelanda până în Canada. Alaturi de Ducu Bertzi pe scenă vor fi prezenți Irina Furdui(vioară) Constantin Neculae(voce,chitară) și Tavi Iacob(keyboards). Prezența în această formulă, la Ateneul din Iași, este o premieră.

11 Martie 2018, de la ora 19:00 - SuperExtraMegaComedia „ Căsătorie în doi”, regia Andrei Ciobanu „O comedie despre doi oameni comuni şi banali, un el şi o ea, nici prea prea, nici foarte foarte, o parodie a mariajului tradiţional şi a vieţii în doi. El, un tânăr achizitor, care iubeşte literatura încă de când era mic adolescent, iar ea, o tânără casieriţă la alimentara din localitate, care a văzut fericirea doar în filme şi în satul natal. Cei doi se cunosc pe peronul gării, se plac şi… începe căsătorie în…doi.”, Andrei Ciobanu, regizor.