Recenzie pe bune | Cloud Bistro

Restaurante București

Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată.

Definiția gourmet-ului

Așezat între Victoriei și Romană, Cloud Bistro este unul dintre locurile care s-ar putea să nu-ți spună mare lucru de afară, dar care, înăuntru, îți rezervă suprize culinare de proporții.

Meniul nu e stufos, dar asta e politica locului – concentrarea pe calitate, în detrimentul cantității. Există câteva variante pentru fiecare masă a zilei, de la omlete, sandvișuri și salate până la paste, burgeri, fructe de mare sau vita uruguayană pentru care locul e renumit.

Deși foarte apreciat ca și wine bar (și pentru cafeaua excelentă), punctul forte al locului este totuși, după cum aveam să constatăm cu ocazia acestei recenzii, bucătăria absolut excepțională.

Tinerii chefs sunt școliți pe afară, în tradiția fusion ce îmbină fericit tradiționalul și abordările moderne, iar bucatele sunt de mare clasă. Am testat supa cremă de busuioc cu migdale, care s-a dovedit a fi nici mai mult nici mai puțin decât cea mai bună supă-cremă pe care am mâncat-o vreodată în București.

Crema echilibrată de legume păstrează intactă nota aristocratică a busuiocului proaspăt, iar bagheta cu semințe e complementul perfect.

Felul principal avea să ne dea însă peste cap topurile și papilele deopotrivă – paste paccheri proaspete, cu mușchi de vită în sos de gorgonzola și trufe.

Vita gătită lent timp de câteva zile, sosul făcut după rețeta originală (nu cu smântână, ca prin alte părți), sosul perfect în care simți trufa proaspăt căzută de pe răzătoare, totul se închide armonios într-un fel de mâncare absolut senzațional. Pentru noi, noul etalon gourmet din centrul orașului.

Cloud Bistro se află pe strada Gheorghe Manu la numărul 3, vizavi de mai celebrul restaurant Nanjing de la parterul hotelului Minerva.

Serviciu foarte bun, jazz în surdină și prețuri foaarte decente pentru minunile pe care le primiți în farfurii