Paul Vinicius | Halouri & Holograme (63)

Ocupați și învățați fiind cu chestiile pașnice și prietenoase, scăpăm de cele mai multe ori din vedere faptul că societatea merge tot înainte iar progresul stă la pândă și uneltește, dacă tot nu are de lucru.

Totuși, n-avem cum scăpa de surprizele lui, așa că din când în când ne vedem nevoiți să mai dăm peste lucruri de care n-auzisem, nu văzusem, nu gândisem.

Și apare momentul acela în care, confruntați cu realitatea, trebuie să ne lustruim puțin bila și să cugetăm. Așa și eu, ieri. „Tester parfum”, îi zice. Ceea ce înseamnă că de o bună bucată de vreme mulți dintre noi au avut șansa să se parfumeze cu alte alea, numai cu parfum nu.

Mi-am plimbat io nițel chestia aia prin creier și-am constatat că nu-i chiar așa de rea. Adică naște și alte oportunități pentru viitor. Fiindcă nici nu vom clipi bine de trei ori și vor fi nevoite să apară și supertesterele. Apoi ultratesterele. Și, puțintel mai încolo, superultratesterele.

Care însă nici ele nu vor rezista prea mult în fața imaginației creatoare a superultratrucălăilor. Pentru că așa stă în firea lucrurilor: concurența să-și facă meseria, iar superconcurența să ne ultreze. Luminat și liniștit, m-am întors pe Facebook.

Acolo era pace, voie bună, prietenie & like-uri. Dragnea intrase în grupul #rezist, iar Firea topea zăpezi prin Madagascar. Așa că-n loc să mă las de fumat, mi-am mai aprins una.