Dincolo de iarnă de Isabel Allende

Isabel Allende: 23 de cărți publicate, traduceri în peste 35 de limbi; peste 70 de milioane de exemplare vândute; 15 doctorate onorifice; 60 de premii în peste 15 țari; 2 filme de succes realizate după romanele sale.

În mijlocul unui viscol care paralizează orașul New York, personajele acestui roman se luptă, fiecare în felul său, cu iarna: o jurnalistă chiliană plină de viața, o tânără guatemaleză aflată ilegal în SUA și un profesor universitar circumspect. Toți trei, uniți într-o aventură dramatică, își vor descoperi forța interioară și vara de neînvins pe care o poartă în suflet. O carte despre solidaritate, iertare și despre puterea magică a dragostei.

Această poveste de iarnă are ceva care poate topi orice inimă înghețată.

În Brooklynul înzăpezit, o tamponare ușoară în trafic declanșează o vibrantă poveste de iubire târzie. Richard Bowmaster, un profesor universitar ipohondru și solitar, lovește mașina condusă de o guatemaleză, Evelyn Ortega, care trăiește și lucrează ilegal în casa unui afacerist dubios. Ceea ce la început pare un accident minor ia o turnură neașteptată când tânăra, în mod evident terorizată, sună la ușa lui Richard. Speriat, acesta cere ajutorul Lucíei Maraz, proaspăta lui chiriașa și colegă, o chiliană greu încercată de viața, dar voluntară și optimistă.

În jurul acestor trei personaje se construiește un roman bogat, palpitant și de mare intensitate emoțională, tratând teme de acută actualitate, violența, imigrația, migrația economică și efectele ei asupra copiilor, în care sunt prezente, ca în multe dintre cărțile lui Isabel Allende, elementul magic și încrederea într-o forța capabilă să ajute la restabilirea ordinii și a justiției naturale.