Chestionar de #Brașov cu Liliana Țene

Liliana Țene este Marketing Manager la Coresi Avantgarden și spune că „există pe lume lucruri pe care poți alege să le faci pentru că așa ai chef, și există altele pe care... ți le datorezi! Iar la acest segment includ călătoriile. Am fost dintotdeauna pasionată de călătorii și de experiențele rezultate în urma acestora”.

Ce vă place cel mai mult la Brașov?

Îmi place Brașovul pentru farmecul și liniștea lui, pentru arhitectura veche.

Recomandați-ne 3 locuri pe care turiștii să le viziteze.

Biserica Neagră, Centrul istoric - Piața Sfatului, Strada Sforii.

Unde beți cea mai bună cafea?

Sunt multe locuri unde poți savura o cafea bună în Brașov. Cel mai des aleg Come Back, pentru cele peste 20 de sortimente de cafea și ciocolată din meniu.

Unde măncați cel mai bine și de ce?

Iubesc bucătăria italienească, iar la Don Antonio găsesc întodeauna preparate gustoase și o atmosferă relaxantă.

La ce festival plănuiți să mergeți anul acesta în Brașov?

Săptămâna Comediei și Brașov Jazz Festival.

Care este locul preferat outdoor din Brașov?

Priveliștea de pe Tâmpa.

De ce e fain să locuiești în Brașov?

Brașovul este orașul din România în care merită să trăiești pentru mixul de beneficii pe care îl oferă: siguranță, liniște, natură, curățenie, calitatea vieții și a mediului înconjurător, perspective de dezvoltare, servicii. Este un oraș bine sistematizat, cu străzi semnalizate, bine iluminat, cu o arhitectură frumoasă. Există multe zone atât pentru tinerii care vor să se relaxeze practicând un sport, cât și pentru cei care vor pur și simplu să se bucure de frumusețea orașului.

Ce nu vă place la orașul nostru?

Brașovul este un oraș de viitor, cu investiții în creștere, atât în ceea ce privește economia, cât și turismul. Mi-ar plăcea ca tot ceea ce presupune dezvoltare să fie realizată doar printr-o abordare integrată, care să urmărească toate dimensiunile sustenabilităţii urbane, precum şi noile tendințe. Ar trebui combinate măsuri privind renovarea fizică a zonelor urbane cu măsuri care promovează educaţia, dezvoltarea economică, socială şi protecţia mediului.

Care e cel mai recent loc frumos descoperit în oraș?

Am descoperit un restaurant deschis la poalele Tâmpei, care oferă o priveliște superbă asupra centrului istoric și a Cetății Brașovului.

Ce citiți și ne recomandați și nouă?

Am primit recent și citesc Elon Musk – „Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic”. O recomand celor interesați de tehnologie, de antreprenoriat sau care au nevoie de inspirație.