Lumea ouălor de ciocolată

Ciocolatierul englez William Curley este creatorul celui mai scump ou de ciocolată din lume. El a intrat în Cartea Recordurilor în 2012, după ce a vândut opera de artă cu 10.000 de dolari omului de afaceri Cyrus Vandrevala.
Giganticul ou a primit numele Golden Speckled Egg. La realizarea lui, au muncit șapte ciocolatieri cu experiență din laboratorul lui William Curley – Curley’s Twickenham –, timp de trei zile. 
- Oul are o greutate de 50 kg, iar pentru prepararea lui a fost folosită ciocolată Amedei din Venezuela, regiunea Chuao, recunoscută ca fiind obținută din cele mai bune boabe de cacao din lume. Pentru umplutură, s-au folosit caramel Muscovado, oțet negru japonez, rozmarin, ulei de măsline, susan prăjit, ienupăr și coacăze negre. Designul oului este accentuat de frunze din aur comestibil.
Ciocolatierul a primit medalia de aur de la Academia de Ciocolată. An de an, ciocolatierii se străduiesc să creeze ouă și iepurași de Paște cu un design deosebit. Acestea sunt esența muncii celor care le concep, în ele fiind o frântură din sufletul ciocolatierului. Sunt adevărate opere de artă prin care maestrul ciocolatier își exprimă crezul profesional. Forme și culori dintre cele mai diverse nu numai că atrag privirile, ci și stârnesc gusturile.
Gurmanzi din întreaga lume și colegi de breaslă așteaptă ca, în fiecare an, cei mai mari ciocolatieri francezi să-și expună creațiile haute-couture.