Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Voluntarii msg Maraton Apuseni impaduresc 2 hectare de padure la Valcele

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Voluntarii msg Maraton Apuseni impaduresc 2 hectare de padure la Valcele Share Voluntarii msg Maraton Apuseni impaduresc 2 hectare de padure la Valcele


Clubul Alpin Roman – Sectia Universitara Cluj si compania IT msg Romania, partenerul oficial al msg Maraton Apuseni, in colaborare cu Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei si Romsilva anunta o actiune de impadurire a doua hectare de padure in zona Valcele, judetul Cluj, sub umbrela celei de-a 8-a editii msg Maraton Apuseni.

msg Maraton Apuseni, una dintre cele mai asteptate competitii sportive din Transilvania, integreaza cu fiecare editie si o componenta umanitara prin care isi propune sa aduca imbunatatiri comunitatilor locale din zona. Avand in vedere situatia precara a padurilor din Romania, precum si noul context legislativ care permite ocuparea terenurilor din fondul forestier national pentru proiecte de utilitate publica, devine mai important ca niciodata sa tragem un semnal de alarma si sa facem primii pasi spre a ne proteja padurile.

Timp de trei ani, organizatorii competitiei au implementat un program de sustinere a comunitatii din zona statiunii Muntele Baisorii, ce s-a materializat in organizarea de cursuri, tabere si alte activitati educationale si sportive pentru comunitatea locala, in special pentru copiii din zona Apuseni. În 2018, alaturi de partenerul oficial, compania IT msg Romania, care sustine competitia pentru al 8-lea an consecutiv, Clubul Alpin Roman sectia Universitara Cluj anunta actiunea de impadurire programata pentru 21 aprilie. Campania de impadurire este un prim pas spre realizarea celui de-al doilea obiectiv al cauzei sociale sustinute de msg Maraton Apuseni, despre care se pot afla informatii suplimentare aici.

Invitam pe aceasta cale comunitatea locala si iubitorii muntelui sa se implice in actiunea de impadurire din 21 aprilie 2018 de la Valcele, pe care o pot sustine printr-o donatie sau devenind voluntari:

  • Donatii se pot face in lei, o suma la alegere, accesand pagina dedicata de pe website-ul competitiei si butonul Doneaza cu card bancar. Bine de stiut, o donatie minima recomandata se poate face si in momentul inscrierii la una din probele concursului (ultramaraton, maraton, semimaraton, cros sau family), bifand in formular optiunea „doneaza 10 lei” pentru cauza sociala. Donatii se pot face si direct in contul asociatiei Clubul Sportiv Alpin Universitar, CIF: 36968815, cont bancar deschis la BCR, IBAN: RO27RNCB0106153476500001. La detaliile de plata donatorii sunt rugati sa mentioneze: impadurire msg Maraton Apuseni 2018
  • Înscrierile in echipa voluntarilor se pot face accesand formularul de . Ulterior, coordonatorul voluntarilor msg Maraton Apuseni va contacta toti doritorii si le va comunica detalii suplimentare.

Actiunea de impadurire va avea loc sambata, 21 aprilie 2018, cu plecare din Cluj-Napoca. Organizatorii si partenerii vor asigura gorunii ce urmeaza sa fie plantati, uneltele, apa si mancare pentru masa de pranz. Voluntarii sunt incurajati, insa, sa vina pregatiti cu manusi si apa in plus.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută