Lansare de carte la Șt.O. Iosif: Trei săptămâni, cu trei copii

Pe 13 aprilie, începând cu ora 18, librăria Șt. O. Iosif ne invită la lansarea unei cărți-eveniment: Trei săptămâni, cu trei copii. Cartea a apărut recent la editura Meditative Arts și a fost scrisă de Iulia Cruț.


„Copiii sunt cei mai fini cititori de suflete și ne împing să punem în practică ceea ce știm. Nu ne dau voie să fim altfel decât noi înșine, cu nonșalanță fiindu-ne oglinzi. 
O felie din viața reală, trăită cu trei copii, devine o rampă de lansare pentru câteva concluzii care, fără a fi rețete universal valabile, sunt o invitație la a ne pune în locul copiilor și în mijlocul lor. 
O dată ce ne dăm jos armurile de adulți și pășim în lumea lor cu curiozitate și cu inima deschisă, copiii ne învață tot ce am avea de înțeles despre lumea asta: joaca și iubirea, trăite în tot ceea ce fac. Fiecare părinte, din fiecare generație, și-a dorit "mai binele" pentru copiii lui. Fiecare generație s-a bazat, la un moment dat, pe un curent anume în educația copiilor, în ceea ce azi se cheamă parenting. 
Pe ici, pe colo, în toate timpurile, au fost și părinți care nu au fost la cursuri, nu au citit, nu și-au întrebat prietenii despre "cum să le bage mințile-n cap" odraslelor. Unii, mai mulți decât cunoaștem, au crescut Oameni, au crescut oameni fericiți, sau oameni care au știut cum să caute fericirea, liniștea cea mult dorită." (lulia Cruț)

„Cât de complicat este să te descurci cu un copil... Și cât de enervant uneori!... Și cât de epuizant!... Dar și cât de mare este recompensa primită, ca părinte, ca educator! 
Într-o lume în care performanța, productivitatea și poziționarea față de ceilalți au devenit reguli nescrise, putem păstra lucrurile într-o zona a firescului? Ne putem adapta la nevoile copilului și nu la nevoile noastre?" (Vlad T. Popescu)