City Life de București | 13-19 aprilie 2018

Cum cu-adevărat a venit primăvara, avem toate motivele să sărbătorim, mai ales în aer liber. Subcarpați și familia Culese din Cartier ne cheamă la Arenele Romane, Berăria H la Street Food City, cu multe concerte pe seară... și nici festivalul Spotlight nu ne lasă până nu degustăm ceva bun la Food Truck Festival, ca mai apoi să intrăm la cinema și să descoperim cele mai noi filme de la Bucharest Fashion Film Festival.

Festival: Sărbătoarea Primăverii

Sâmbătă, 14 aprilie, Subcarpați ne pregătesc o seară specială la Arenele Romane și ne cheamă să ne strângem „flăcăi, mândre, fciori și feati” să dăm startul unei noi tradiții. Va fi o sărbătoare a renașterea naturii cu cântec, la care se adună familia Culese din Cartier, alături de Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Fantome, Basska, Celula de criza. Creată în 2010, la inițiativa lui MC Bean, solistul trupei Șuie Paparude, trupa Subcarpați produce o muzică ce se leapădă de showbizz și este la granița dintre folclor și ritmuri moderne, de electro și hip-hop, punând preț pe tot ce înseamnă tradițional românesc. – ora 21:00, bilete: 49 de lei. Mențiune: la eveniment este interzis accesul persoanelor sub 18 ani.

Bucharest Fashion Film Festival 2018

În perioada 13-15 aprilie se desfășoară a doua ediție a Bucharest Fashion Film Festival, primul festival din Romania care explorează zona de interferență dintre modă, film și advertising, prin proiecții, dezbateri si workshopuri. Proiecțiile vor fi la Cinema Elvire Popesco, conferințele la POINT, iar petrecerea de deschidere va fi la Apollo111 (pe 13 aprilie, de la ora 22:00).

Concert: Lucia (lansare album) & The Mono Jacks

Vineri seară, pe 13 aprilie, suntem așteptați la Fratelii la un dublu-eveniment: Lucia va lansa cel de-al doilea album de studio, „Samsara” (alături de ea, pe scenă vor urca și fetele de  la Muse Quartet), în timp ce trupa The Mono Jacks va prezenta în premieră videoclipul oficial al piesei „1000 de DA”. Ora 21:00, bilete: 50 de lei (online) sau 60 de lei (la intrare, în seara concertului).

Teatru: Pe jumătate cântec

Tot vineri, 13 aprilie, de la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon va fi o nouă reprezentație a spectacolului Pe jumătate cântec. O poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îți urmezi visele și te încurci în propria ta viață, ca într-o haină cu câteva numere prea mare. Spectacolul este un one woman show cu Anda Saltelechi, în regia Cristei Bilciu.