Interviu cu Mihai Cotos de la Târgul de Cariere

Târgul de Cariere revine! Cele două componente ale Târgului se vor desfășura la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca: TdC Cluj Global va avea loc între 17-18 aprilie și sunt așteptați cel puțin 5.000 de candidați și 80 de companii, în timp de Cluj IT va avea loc între 19-20 aprilie iar organizatorii anunță aproximativ 2.500 de candidați din domeniu și 40 de companii de profil.

Așadar Târgul de Cariere este un eveniment de referință pentru toți cei care-și caută nu doar un loc de muncă, ci caută să facă un pas important în carieră. TdC momentan poate fi găsit în 7 orașe din România, plus Chișinău, toate aceste evenimente lucrând împreună sub același scop: să fie o soluție, să ajute tinerii să avanseze și să-și găsească drumul. Pentru a afla povestea din spatele Târgului, dar și să aflăm noutăți despre ediția din acest an, am mers direct la sursă și am stat de vorbă cu Mihai Cotos, unul din inițiatorii acestui eveniment.

 

1. Povestește-ne despre ideea din spatele Târgului de Cariere. L-ați văzut în forma actuală de la început, sau pe parcurs vi s-a arătat mai clar?
Eram student și membru activ în AIESEC și nu îmi era foarte clar ce parcurs profesional îmi doresc. Cum faci să știi la ce ești bun, cum afli cine angajează, unde și cum aplici, cum te prezinți la un interviu? La acel moment am dat vina pe sistem, pe lipsa cursurilor de consiliere profesională, pe lipsa aplicabilității practice a ceea ce învățai la facultate. Și nu eram singurul care gândeam așa. Alături de doi prieteni, ne-am dorit să facem ceva, să schimbăm ceva și de aici a apărut ideea Târgului de Cariere: un eveniment care te învață cum să îți faci un CV, cum să te prezinți la un job și care, cel mai important, aduce la un loc toți angajatorii importanți din oraș cu care poți avea o primă discuție. După 11 ani, cu siguranță că ne-am atins obiectivul. Toate edițiile adunate ale evenimentului au făcut posibilă întâlnirea și angajarea a zeci de mii de tineri. Și ne bucurăm enorm să vedem candidați sau chiar angajatori care vin și ne spun povestea lor de la TdC. Am trecut prin multe schimbări – de la acționariat, la forma de prezentare și comunicare a evenimentului – dar obiectivul a rămas același. Evident, mai bine și mai atent pus în practică.

2. De ce ați ales să mergeți pe ideea de „carieră" și să promovați acele posturi, să zicem, mai specializate?
Pentru că joburi sezoniere sau care nu necesită studii superioare găsești la mai multe evenimente de recrutare. Răspunsul e în strânsă legătură cu ideea de la baza evenimentului: mi-am dorit o soluție viabilă pentru tinerii care doresc nu doar un job, ci un parcurs profesional, o carieră. Ce faci însă când ești student, pe finalul studiilor, și vrei să începi de undeva, să faci un internship ca la carte sau să îți găsești un job în domeniul în care studiezi? Ce faci când ai deja un job dar simți că poți și vrei o schimbare? Vii la TdC și aici intervenim noi.

3. Cui se adresează târgul?
De la primele ediții TdC s-a adresat tinerilor – student sau proaspăt absolvent. Astăzi evenimentul se adresează oricărei persoane interesate de cariera sa – new entry sau middle management.

4. Ce poate învăța cineva de la TdC?
Orice interacțiune cu angajatorii este utilă oricărui candidat. Chiar dacă nu dorești să îți schimbi locul de muncă în cel mai scurt timp posibil, tot este indicat să ai un minim contact cu piața de recrutare: să îți actualizezi CV-ul, să faci o vizită la Târg, să mergi la un interviu de recrutare. Ce înveți din asta? Înveți care sunt cerințele angajatorilor, ce așteptări au și, foarte important, tot acest exercițiu te învață să te prezinți cât mai bine, să îți scoți în față atuurile, să îți ambalezi experiența și know how-ul în cel mai atractiv mod și astfel să te vinzi mai bine.

5. Poate una din caracteristicile cele mai faine la târg este că cei care-și caută un loc de muncă au ocazia să-i și cunoască pe angajatori și firme înainte să aplice pentru un anumit job. Ce le recomandați participanților?

Să fie curioși, să caute, să întrebe, să analizeze, să compare. Și să nu uite ca prima impresie contează întotdeauna, așa că le recomand să spună ceva memorabil.

6. Față de alte orașe, târgul de la Cluj are o componentă dedicată exclusiv domeniului IT. Cum ați ajuns la această decizie?

Răspunsul e simplu: cererea mare din piața clujeană de IT! Sunt mulți tineri talentați, dar nu suficienți cât să acopere oferta de recrutare disponibilă în Cluj. Fiecare companie devine tot mai creativă în a atrage angajați și în a-i fideliza și păstra!

7. Cum arată piața astăzi față de acum câțiva ani, în momentul în care târgul abia prindea contur?
Noi am crescut odată cu piața și cu partenerii noștri. Ne bucurăm că tot mai multe companii aleg să investească în felul în care aleg să se prezinte la târg – de la forma standului, la echipa prezentă acolo, la activări și moduri de interacțiune cu potențialii angajați! Evoluția este evidentă și este cu siguranță atât în beneficiul celor care ne vizitează cât și a celor care ni se alătură în căutarea de potențiali angajați!

8. La ce ne putem aștepta anul acesta de la TdC?
La Cluj, TdC aduce 4 zile de târg cu workshops, challenge-uri tehnice, concursuri, zonă de start-ups, zonă de consiliere, o cafenea, tombole, zone de interacțiune cu cei peste 120 de angajatori pentru aplicarea la cele peste 5000 de locuri de muncă și oportunități de dezvoltare în carieră. 17-20 aprilie – TdC it's the place to be, dacă ești interesat de viitorul carierei tale!