Ce ne place - Ce nu ne place

GALAȚI | LIKE

 

  1. Asociațiile de proprietari 121, 187, 189, 226 și 727, adică o comunitate de peste 600 de apartamente, și-au deschis larg ușile, au dărâmat o baricadă de neînchipuit în Europa occidentală. Gălățenii din aceste asociații își pot urmări on-line situația la întreținere, vor cunoaște în orice moment balanța contabilă a entității care încheie în numele lor contracte de prestări servicii, deci au făcut pasul spre firesc. Ca de obicei, vom aplauda normalitatea. Sperăm să fie contagioase aceste cinci asociații.

 

  1. În Shopping City a fost amenajat un magazin gol-goluț care își propune să colecteze în timp record aproximativ 500 de kilograme de haine pentru a le distribui la o mie de familii aflate în nevoie. Un generos like pentru The Empty Shop și n-ar fi rău să mergi și tu acolo cu o cămașă, un pantalon, cu ceva de care nu mai ai nevoie.

 

  1. Pare că trăiesc într-un acvariu, că descopăr mereu lucruri care pentru unii sunt a doua natură, însă măcar jonglez cu cinstea. J Am descoperit recent străduțele din cartierul Traian Nord, aproape de Metro, și m-am ciupit de riduri. Am crezut pentru o clipă că am intrat în Spațiul Schengen: asfalt ca la mama lui, clădiri ridicate cu mulți bani, dar de bun-simț, în general o arhitectură de invidiat. Se poate, carevasăzică.

 

BRĂILA | LIKE

 

  1. Una dintre problemele supărătoare ale traficului brăilean era până mai ieri surparea de pe strada Împăratul Traian, la capătul dinspre piața cu același nume. Autoritățile au dat vina pe condițiile meteorologice și zilele trecute am remarcat că, deși nu ne aflăm în campanie electorală, au început lucrările de remediere a acestui neajuns. Să nu fie de mântuială!

 

FOCȘANI | LIKE

 

  1. Implicarea contribuabililor de rând din Focșani în proiectul „Moldova vrea autostradă”, o inițiativă a unei asociații civice din Iași, nu este de neglijat, ba chiar merită aplauze. În acest sens, pe 19 mai va avea loc un marș de protest, participanții urmând să se reunească la Tișița pentru a porni în coloană organizată spre București. Sunt așteptați conducători auto și din Galați și Brăila.

 

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. Se vorbește în Consiliul Local despre achiziționarea cu fonduri europene a optsprezece tramvaie noi. Nu știu dacă e maxima prioritate, dacă nu cumva ar trebui rezolvate alte probleme, dar îmi aduc aminte că prin toamnă m-a plimbat un asemenea mijloc de transport din punctul A în punctul B. M-a zguduit, efectiv, mi-a oferit un buchet de mirosuri greu de suportat și înțeleg că toate tramvaiele din oraș au trecut de vârsta de 30 de ani. Deși n-o spune nimeni oficial, pot ceda oricând. (tram)Vai de ele!

 

  1. Ne întrebăm de ce nu sunt bani pentru investiții sau pentru alte domenii de interes? Iată un exemplu grăitor de cum nu se poate avansa către societatea din vestul continentului: 1.350.000 de lei au fost scoși din fondul de rezervă al bugetului local pentru a fi plătiți ca despăgubire unei familii expropriate pentru lărgirea bulevardului Traian. Există o sentință în acest sens, iar executorul judecătoresc e deja pe la ușile Primăriei. L

 

  1. Se apropie un nou sezon estival și vom avea iarăși chef de plajă și bălăceală. Ce termen cinic, bălăceală, într-un municipiu fără piscină în aer liber! Primarul a anunțat că dorește rezilierea contractului cu firma care anul trecut pregătea terenul pentru un Jungle Splash, nu și societatea care a concesionat plaja. Aceasta se plânge că din cauza birocrației nu a reușit să amenajeze blestematul loc de la poalele turnului de televiziune.

 

BRĂILA | DISLIKE

 

  1. Mai multe mașini ale societății de salubritate Eco SA s-au îmbolnăvit de dorul de service, cel puțin aici bate cu explicațiile șeful acestui serviciu după ce mai mulți cetățeni ai municipiului s-au plâns că le-au rămas resturile menajere la poartă. De asemenea, pe la ghene nu prea s-a putut trece... Cu alte cuvinte, dacă nu și-a permis de Paști să meargă la munte, brăileanul s-a trezit cu muntele (de gunoi) la doi pași de domiciliu.

 

FOCȘANI | DISLIKE

 

  1. Mai ții minte avalanșa de știri de la inaugurarea bazinului olimpic de înot de la Focșani? A fost prezent însuși Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, s-a tăiat panglica, s-a dat în stambă un pluton de majorete, dar... Dar obiectivul este încă nefuncțional, deoarece nu există un regulament de funcționare și nici angajați. De ce a mai fost lăudat pe 29 martie, dacă el nu e gata? Metehne de care nu știu dacă vom mai scăpa.

 

Dan Moțoc