S-a deschis sezonul salatelor

Știm că, de sărbători, bunătățile sunt nelipsite de pe mese. De fapt, credem că nu ar trebui să lipsească niciodată. Regula rămâne aceeași: nicio zi fără bunătăți, fie sărbătoare sau nu. E importantă însă varietatea acestora. Așa că, dacă te-ai delectat din plin cu felurite preparate tradiționale (fripturi, sărmăluțe, cozonaci), e timpul să schimbi puțin rețeta. Și ce-i mai potrivit după această perioadă aglomerată în diversitate culinară dacă nu o salată fresh, de sezon?

Noi am încercat câte o salată de la Dopo Poco și, crede-ne, am fost pe deplin mulțumiți de savoarea și consistența preparatelor. Am ales o salată grecească clasică, o salată Dopo Poco cu bucăți de piept de pui crispy (ce să-i faci, avem și gurmanzi mai mari în echipă!) și una cu ton. Fiecare este o alternativă sănătoasă, ușoară dar și consistentă la mâncărurile prea bogate pe care nu ni le putem refuza de sărbători. Plusul mare a fost că am mâncat ceva fresh și light dar suficient de consistent pentru a nu simți că ne lipsesc preparatele cu care tot ne-am înfruptat în ultimele zile.

Partea bună atunci când alegi o salată e că ai și o anumită stare de bine la finalul mesei, când știi că ai ales ceva mai sănătos. Echilibrul trup-minte-suflet e restabilit.

Partea și mai bună e că poți diversifica și reinterpreta o salată în multe feluri, mai ales dacă nu ești fan al legumelor. La Dopo Poco găsești salate cu carne, pește, brânzeturi sau pur, vegetariene, după cum simți nevoia, astfel încât nu trebuie să te gândești la o salată ca la un preparat de sacrificiu după sărbători. Salata potrivită poate fi la fel de savuroasă ca orice altă mâncare.

Noi așa ne-am simțit încercând cele 3 salate de la Dopo Poco și ne-am convins să mai încercăm și altele. De fapt, ne-am și hotărât care vor fi următoarele pe lista noastră, acum că ne-am deschis apetitul: salata Toscana și salata cu somon afumat.

Oficial, am deschis sezonul salatelor!