Nou în oraș: NOVA

Te ținem la curent cu noile locații de oraș, pe care merită să le vizitezi, iar săptămâna asta, avem o nouă recomandare pentru tine!

NOVA - festival de noi tehnologii în artele performative

Un festival inedit debutează în luna aprilie la București, este vorba despre NOVA - festival de noi tehnologii în artele performative. Organizat de hub-ul cultural POINT, festivalul este dedicat exclusiv explorării oportunităților aduse de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei în artele performative și este o premieră pentru România.

Astfel, între 20 și 29 aprilie, POINT va deveni un spațiu colaborativ complex, ce va reuni peste 30 de artiști și cercetători internaționali din sfera dansului, teatrului, muzicii, artelor digitale interactive, care vor prezenta și dezvolta în cadrul NOVA forme inovatoare de expresie artistică, facilitate de tehnologii de ultimă oră.

Programul festivalului include performance-uri, conferințe, woskshop-uri, laboratoare de creație, sesiuni de networking create și susținute de nume sonore precum Stelarc, Numen, Christian “Mio” Loclair, Antoni Rayzhekov.

În cele zece zile ale festivalului, creatorii invitați în cadrul NOVA vor prezenta invenții artistice multimedia care transformă publicul în copilot și trasează noi universuri, cu noi experiențe: bio-senzori care scot sentimentele la suprafață și le transformă în timp real în imagine și sunet, instrumente digitale care redau compoziții olfactive, medii sonice tridimensionale, sinergii audio-vizuale, primul prototip de inteligență artificială destinat dansului, corpuri care își depășesc limitele fizice și se re-construiesc în medii noi, cvasi-virtuale, cvasi reale.