Rețeta Săptămânii: Ciocolată de casă

Ciocolata este o sursă de antioxidanţi, numiţi polifenoli, compuşi care se regăsesc în ceaiul verde sau vinul roşu. Ciocolata are în compoziţia ei cacao, care, la rândul ei, este sursa antioxidanţilor care oferă beneficii organismului, însă nu trebuie să exagerăm cu consumul acesteia.

Potrivit nutriționistului Șerban Damian, un om sănătos poate consuma 20-30 grame de ciocolată de 3 ori pe săptămână.

Ingrediente: 500 gr lapte praf, 100 gr cacao, 450 gr zahăr tos, 200 ml apă, 170 gr unt.

Prima dată se face siropul. Într-o crăticioară se pun apa și zahărul tos, pentru a se forma siropul. Se amestecă periodic și se lasă la foc mic, până începe să clocotească. După ce începe să clocotească, se lasă 10 minute. Se oprește focul și se lasă la răcorit aproximativ 1 minut. Peste siropul fierbinte se pune untul tăiat bucățele și se amestecă bine astfel încât untul să se topească.

După ce untul s-a topit, se adaugă cacaua și se amestecă bine, astfel încât sa se încorporeze cu siropul și untul. Se adaugă laptele praf, treptat, până se obține consistența unui aluat destul de tare. Se ia o tavă unsă cu ulei și se adaugă ciocolata. Mâinile se ung cu ulei și se întinde în tavă uniform. Se lasă ciocolata la temperatura camerei 2-3 ore sau până când se întărește foarte bine.

Rețetă oferită de Jamila Cuisine