Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018 Share Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018


Avem o multudine de evenimente foarte faine în oraș și este greu să alegem, dar, din toate am reușit să scoatem 5 evenimente pe care, considerăm, că nu ar trebui să le ratezi! 

1. Natura (re)cucerește marele oraş

O nouă ediție a Festivalului Timfloralis va avea loc la Timișoara, în Piața Victoriei, în perioada 27 – 29 aprilie 2018. Timp de trei zile, organizatorii vor aduce împreună designeri, arhitecți, peisagiști, floriști internaționali, ecologişti, studenți, elevi, școli, universități, artiști, firme şi comercianți pentru a evidenția frumusețea naturii și a florilor în contextul urban. Tematica festivalului din acest an este “The future is here”. Festivalul Timfloralis va fi inaugurat în 27 aprilie la ora 17.00. Standurile expozanților vor fi deschise, pe durata celor trei zile, între orele 10.00 și 21.00.

Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018

2. Un film cum nu s-a mai văzut până acum

Vineri 27 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul pentru Copii si Tineret  Merlin va avea loc proiecția filmului “Cu drag, Van Gogh”.  Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu câștigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat un film cum nu s-a mai făcut sau văzut până acum, fiind primul film de lung metraj care folosește pictura ca tehnică de animație. 125 de pictori din întreaga lume, printre care și artistele plastice de origine română Carmen Belean și Cătălina Codreanu, au realizat 62450 de fotograme pictate în ulei. Filmul prezintă viața și moartea controversată a geniului care a fost Vincent van Gogh. “Cu drag, Vincent” era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său, Theo. Teaser-trailerul a fost vizionat de peste 130 de milioane de ori înainte de premieră și distribuit pe rețelele de socializare de peste 3 milioane de ori. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018

3. Nu e lună plină, este Luna Amară!

Luna Amară revine la Timișoara, vineri, 27 aprilie, de la 21.00, în Reflektor Venue. Lansată în 2000, Luna Amară este una dintre trupele cu unul dintre cele mai puternice mesaje sociale din țară. Cu peste 800 de concerte la activ, piesele “Folclor”, “Roșu aprins”, “Gri dorian”, etc. au putut fi auzite în toată țara, dar și în Germania, Olanda, Franța, Ungaria, Moldova, Bulgaria și Turcia, băieții fiind invitați să cânte în numeroase locuri de-a lungul celor 17 ani de activitate neîntreruptă. Intrarea este 30 lei.

Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018

4. Unu Mai muncitoresc văzut din balon

De 1 Mai, între orele 10.00–13.00, timișorenii sunt invitați la un zbor ancorat cu balonul cu aer cald. Ridicarea are o durata de 5-7 minute la o înaltime de 15–20 m. Capacitatea nacelei este de 4 pasageri. Tariful este de 50 de lei atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pentru persoanele care nu au rezervare facută in prealabil, tariful este de 70 de lei. Evenimentul va avea loc lângă pod Piața Mehala. În cazul condițiilor meteo nefavorabile evenimentul se va reprograma.

Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018

5. Expoziție de excepție la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Timișoara își așteaptă vizitatorii  cu o nouă expoziție, cea a artistului Victor Vasarely. Este considerat inițiatorul artei optice Op- Art, după ce în 1930 a creat tabloul Zebra.  Expoziția se poate vizita până în data de 10 septembrie.

”Victor Vasarely este unul dintre acei artiști ai Ungariei al cărui nume este cunoscut în întreaga lume. Exista o acerba competiție între muzee și colecționari pentru a-i achiziționa lucrările și pentru a le păstra ca niște adevărate comori. A știut cât de puternică este dorința umana de a deține obiecte materiale, acesta a fost și motivul pentru care și-a dezvoltat tehnicile de printare. Vasarely a creat inclusiv programe computerizate pentru modelarea lucrărilor sale”, explică Jozsef Sarkany, istoric de artă.

Top 5 evenimente 27 aprilie – 3 mai 2018

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută