3 curiozități despre înghețată

Știm că o adorați, dar prea puțin îi cunoașteți povestea… Înghețata a fascinat omenirea din vremuri străvechi și i-a oferit cele mai dulci și savuroase amintiri. Am adunat pentru voi 3 lucruri mai puțin cunoscute despre desertul nostru preferat.

  1. Se crede că originile înghețatei datează din secolul 4 înainte de Hristos, când împăratul roman Nero a cerut să îi fie adusă gheață coborâtă din munți și combinată cu fructe.
  2. Se spune despre cornetul de înghețată că și-a început cariera de succes în America în 1904 când un vânzător din Saint Louis a rămas fără micile caserole și a rugat un comerciant de waffles din apropiere să îi facă unele rulate care să-i poată ține înghețata.
  3. În lista celor mai bizare arome de înghețată se află cea de avocado, usturoi, fasole azuki ori jalapeno. De curând, americanii au inventat și înghețata cu aromă de hot-dog ori de bacon. 

Încearcă înghețata și sorbet La Strada la Urban Lounge & RestaurantLasă gustul înghețatei să te cucerească.

La Strada este un brand de înghețată inspirat de sofisticata lume a modei. Cu o colecție impresionantă de arome pret-a-porter și ingrediente autentice, La Strada fascinează prin diversitate și inspirație.