Prin mai se dă startul la festivalurile de vară găzduite la noi în oraș și, după cum ne-am obișnuit deja, Zilele Clujului vine și deschide acest sezon cu un eveniment de 4 zile care aduce împreună diversitatea, regăsită atât în publicul de toate vârstele cât și în programul de activități.
Așadar, în periada 17-20 mai asistăm la a 8-a ediție a evenimentului, revenit acum cu o tem[ specială dedicată orașului: centenarul, prin care să celebrează aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, se lansează și proiectul Cluj 100 „care reflectă multiplele dimensiuni ale orașului nostru: de la educație și sport la inovare și cultură. Această cupolă permite o gamă largă de idei și activități ce pot fi reflectate și în programul Zilelor Clujului” spun organizatorii.
Noutatea acestei ediții este „Jivipen - Ziua Culturii Roma la Zilele Clujului” programată pe 19 mai. Este prima oară când Zilele Clujului acordă o secțiune specială culturii rome, cu scopul de a informa publicul asupra acestei minorități și de a îmbunătăți relațiile dintre comunități. În rest, clujenii se pot aștepta la clasicele concerte din centrul orașului, spectacole de dans și teatru, și chiar și o vânătoare de comori ce-și poartă participanții printr-o mulțime de puncte cheie ale Clujului!


17-20 mai
www.facebook.com/zileleclujului