City Life de București | 11-17 mai 2018

Săptămâna aceasta avem parte de toate bunătățile pe care ni le poate oferi Bucureștiul: concerte în premieră, un festival al poeziei (care vine și cu invitați pe măsură, reprezentanți de seamă ai literaturii contemporane și nu numai), una dintre cele mai importante expoziții de artă din România și... o mare sărbătoare a burgerilor, la iarbă verde.

Festivalul Internațional de Poezie București 2018

În perioada 14-20 mai, la București se derulează cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române ce aduce în capitală poezia contemporană vie, vizibilă și interactivă. Festivalul se desfășoară în peste 20 de locații în decurs de o săptămână și cuprinde lecturi, conferințe, expoziții, concerte, ateliere și recitaluri. Printre invitații acestei ediții se numără António Lobo Antunes - cel mai mare scriitor în viață al Portugaliei, Karl Schembri - poet, romancier și ziarist maltez, Bonnie Tchien – artistă de origine taiwaneză ce îmbină în spectacolele sale artele marțiale și ritualuri Tai-Chi și Anne-James Chaton – artist ce explorează lumea sunetului, a poeziei și a artelor vizuale. Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul: fipb.ro.

CONCERT: WARHAUS

Vineri seară, pe 11 mai, în clubul Control ajunge pentru prima dată Warhaus. Acesta este proiectul solo al artistului belgian Maarten Devoldere, fost membru al trupei Balthazar. Muzica sa este comparată cu cea a lui Leonard Cohen, Tom Waits sau Serge Gainsbourg, cu atmosfera sumbră pe care o creează, cântând despre iubire și ură cu romantism, sau nimicitor de direct. Ora 21:00, bilete: 50 de lei.

EXPOZIȚIE: Art Safari 2018

Pe 11 mai începe a V-a ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari. În perioada 11-20 mai, în Piața George Enescu este amenajat pavilionul expozițional ce cuprinde secțiunile: „Natural-Cultural”, „Art on Stage”, „50 de pictori impresioniști din colecția BCR”, „Altceva despre Ceaușescu” și prezentări de artiști internaționali. De asemenea, programul cuprinde ateliere și discuții în cadrul Art Talks  și Art Safari Kids.

FESTIVAL: SOUNDART FESTIVAL 2018

Între 11 și 13 mai, ediția de anul acesta a SoundArt Festival propune iubitorilor de stoner și rock progresiv un format excentric: trei zile de festival în trei cluburi din București – Quantic, Fabrica și Control. Printre artiștii care vor urca pe scenă sunt: Stoned Jesus, Klimt 1918, Need, Somali Yacht Club, Methadone Skies, Puta Volcano, Purple Dino, RoadkillSoda, Holy Lamb, Melancholy, ZiqqurHat, C.O.D., White Ash sau The Flying Detachment.