Traseu în premieră la Bikeathon Țara Făgărașului pentru utilizatorii de scaune rulante sau handbike

Fundația Motivation România se alătură Fundației Comunitare Țara Făgărașului pentru organizarea celei de-a cincea ediții Bikeathon! Începând de anul acesta, sunt deschise înscrierile pentru utilizatorii de scaune rulante. Aceștia vor parcurge un traseu de aproximativ 4 km, testat de reprezentanții "Motivation". Înscrierile se fac până pe 31 mai, aici.


Startul cursei se va da cu 15 minute mai repede pentru această cursă, iar antrenamentul oficial va avea loc în acceași zi cu cel pentru cursa populară de 10 km, duminică, 3 Iunie, începând cu ora 11:00, cu start din fața cetății Făgăraș. Traseul se poate vedea aici.


Lansarea unei curse accesibile utilizatorilor de scaune rulante în cadrul Bikeathon este o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului, în toate formele lor.


Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și angajare, sport adaptat. Până în prezent, cele 17 echipe regionale Motivation au redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 20.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.


Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) este o instituţie locală care funcționează ca un mecanism de identificare a nevoilor, dar și a oportunităților, propune strategii, crează mediul pentru sprijinirea și dezvoltarea comunității și urmărește în activitatea sa beneficiul public.  Fundația Comunitară Țara Făgărașului își propune să servească toate comunitățile urbane și rurale din Făgăraș, precum și alte așezări din zonele adiacente. Numărul de locuitori care pot beneficia de asistența și programele Fundației este estimat la 145.000 de persoane.