Ne pregătim de festival

25 – 28 Mai/ Hangariada

Hangariada 2018 înseamnă patru zile de fericire construite pe gustul celor care iubesc arta și zborul, în forme diverse, colorate și pline de imaginație. Petrecerile de vineri și sâmbătă seara nu sunt cele cu care ești obișnuit: încep pe înserat, în hangar, și continuă până dimineața, pe aerodrom. Te invităm să cunoști stewardese și piloți cu care vei dansa până dimineața pe ritmuri  funk, tropical, techno & disco, și când ridici ochii spre soare să te bucuri de un show aviatic de excepție. Nu există taxe, însă avem reguli clare: te lăsăm să intri dacă ești cu voia bună la purtător, îți plac oamenii pozitivi și ești pregătit să experimentezi. Fii parte din poveste!

31 Mai – 3 Iunie/ AFTERHILLS

AFTERHILLS este primul festival din România care include în experiența artistică un performance non-muzical cu o scenă dedicată. Această decizie susține viziunea organizatorilor despre un eveniment artistic crossover și dorința de a promova arta în toate formele sale. Vor veni artiști ca: ABOVE & BEYOND, Ben Klock, Len Faki, Andrew Rayel, Double Pleasure, Steve Lawler, Eats Everything, Ellen Alien, Monika Kruse, Rick Roblinski, Hurts, Tom Odell, Paul van Dyk, Cosmic Gate, Vini Vici, Sunnery James & Ryan Marciano, The Crystal Method, Dubioza Kolektiv, Blockhead, Art Department, Francesca Lombardo și Scratch Bandits Crew.

1 - 3 iunie/ Grădina Muzeului „Vasile Pogor”

Şotron. Festivalul copilăriei. Organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, festivalul Șotron este un tur de forță al activităților cultural-educative dedicate publicului tânăr și cunoscut drept cel mai mare festival cultural-educativ pentru copii din zona Moldovei. Cea de-a V-a ediție a Şotron. Festivalul copilăriei își propune să marcheze aniversarea Centenarului primului muzeu memorial literar din România (Bojdeuca „Ion Creangă” din Iași, inaugurată în anul 1918). Sub tema „Amintiri din copilărie” se vor organiza diferite tipuri de activități, desfășurate într-o atmosferă relaxată și plină de surprize, într-un spațiu central, ușor accesibil: ateliere de îndemânare, activități sportive, ateliere de lectură, concerte, spectacole de teatru și dans, jocuri, concursuri.

6 – 10 Iunie/ Serile Filmului Românesc

A noua ediție a festivalului este dedicată actorului Victor Rebengiuc. Selecția filmelor din festival este realizată de invitatul special, Victor Rebengiuc, în colaborare cu Ambasadorul SFR, Irina-Margareta Nistor. Programul festivalului include o retrospectivă a filmelor în care a jucat de-a lungul timpului maestrul Victor Rebengiuc și care au adus o contribuție importantă cinematografiei românești. Festivalul Serile Filmului Românesc este inițiat de Asociația Studenților Jurnaliști din Iași, pentru a atrage atenția asupra situației marelui ecran pentru filmul românesc. Festivalul a dezvoltat, de-a lungul timpului, parteneriate, inițiative culturale și alte proiecte dedicate filmului românesc. Inițiat în 2010, continuat timp de opt ani cu retrospective, invitați și parteneri din lumea cinematografiei românești, festivalul a ajuns să fie recunoscut la nivel național de instituțiile reprezentative din mediul cultural.