City Life de București | 18-24 mai 2018

Sâmbăta aceasta vom avea parte de o noapte albă, motivul fiind simplu: în București se întâmplă mult prea multe evenimente de neratat. Muzeele își deschid porțile la ceas de seară și dau tonul unei sărbători a orașului, la care vor participa și cele mai importante spații culturale. Expoziții, concerte, ateliere, spectacole... toate pentru noi, plus o plimbare pe cinste în aerul plăcut de primăvară.

Noaptea muzeelor 2018

Anul acesta, Noaptea Muzeelor va avea loc pe data de 19 mai, cu participarea a aproximativ 150 de muzee și organizații partenere din țară și din București. Ajuns la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, harta traseului din București cuprinzând 26 de muzee, dar și galerii de artă sau organizații și asociații culturale (printre care Rezidența Scena9, Școala Centrală, Institutul Francez, Librăria Cărturești, Galeria Galateca, Casa EFdeN etc.). Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul: noapteamuzeelor.ro.

Bugge Wesseltoft & Christian Prommer

Pianistul norvegian Bugge Wesseltoft și bateristul american Christian Prommer concertează la Jazz Nouveau, în clubul Control, pe 21 mai, de la ora 20:00. Bugge Wesseltoft este considerat un pianist nonconformist, norvegianul având colaborări cu: Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal, Jojo Mayer/Nerve, Nils Petter Molvaer, Jon Eberson, Dhafer Youssef și mulți alții.

East European Comic Con 2018

East European Comic Con, cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și nu numai, revine anul acesta la București în perioada 18-20 mai, la Romexpo. Printre invitații acestei ediții se numără: Jim Beaver, Gethin Anthony, Andrew Scott, Giancarlo Esposito, Chris Rankin, David Lloyd sau Guillermo Ortego.

Bienala Internațională de Artă Contemporană

Bienala Internațională de Artă Contemporană București 2018 (BB8) are loc în perioada 17 mai – 8 iulie și se va desfășura la Mobius Gallery, Atelier 030202, Mora Art Center. Evenimentul este interesat de explorarea legăturilor dintre practica creativă și progresul social, precum și de corespondența dintre contextul local și cel global, conceptul de anul acesta fiind „Edit Your Future”.